Breakfast Bars

Een ontbijtje dat je gemakkelijk in elkaar flanst, gewoon in de vriezer kunt bewaren en ook nog eens ‘healthy’ is. Wat wil je nog meer? Deze Breakfast Bars zijn heerlijk om in de morgen even snel mee te grijpen voor je de deur uitgaat. Lees snel verder, probeer uit and most of all: Enjoy!

DSCN8198Benodigdheden: 

  • Twee cups havermout
  • Twee cups van je favo healthy cereal, bijvoorbeeld Fabulous High Fibre Cereal van Dorset Cereals (dit is een cereal met rozijnen, dadels, zonnebloempitten, geroosterde kokosstukjes, in stukjes gehakte geroosterde hazelnoten, geroosterde en gemoute tarwevlokken en geroosterde en gemoute havervlokken)
  • Een halve cup gedroogde cranberries
  • Twee theelepels kaneel
  • Drie eetlepels honing
  • Twee eetlepels kokosolie (gesmolten)
  • Een theelepel almond butter
  • Twee sinaasappels (geperst)

Zo maak je ze:

– Verwarm de over voor op ongeveer 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

– Voeg alle ingrediënten samen in een grote kom, kneed de ingredienten samen en leg het geheel op het bakpapier.

– Druk het geheel nu stevig samen tot een groot vierkant. Gebruik een mes om de randen strak en recht te maken.

– Plaats het geheel nu in de oven oven voor ongeveer 20 minuten en laat het, eenmaal ui te de oven, goed afkoelen.

Als alles goed is afgekoeld kun je de Breakfast Bars gaan snijden! Snijd bijvoorbeeld in grote vierkante bars (die niet perfect hoeven te zijn), bewaar in een goed afgedekte doos of in de vriezer en geniet ’s morgens van deze heerlijke eenvoudige Breakfast Bars!

Plaats een reactie