Snelle en gemakkelijke decoratietips

Herkenbaar? Je kijkt om je heen en opeens ben je de inrichting van je kamer zat. Nieuwe meubels kopen is vaak een duur grapje, dus je grijpt al snel naar leuke decoraties op de boel weer wat op te pimpen. Maar goed decoreren: hoe doe je dat? Wij vertellen het je!

x1VVin4ERPmJPBhiXTft__DSC0927

Back to basic.
First things first: voordat we het decoreren hebben, geven we je een belangrijke tip. Houd de rest van je inrichting basic en werk hierbij met neutrale kleuren. Zo zorg je ervoor dat je niet snel op je interieur bent uitgekeken. Die gele kledingkast lijkt misschien eerst super leuk, maar wellicht denk je daar over een paar jaar heel anders over. Houd de basis dus basic (oh, de ironie) zodat je je meer met decoratie kan uitleven. Want decoratie kan je goedkoop houden en kan je dus ook weer gemakkelijker vervangen als je erop uitgekeken bent.

Dekens en kussens.
Werk met textiel als je jouw interieur wil op pimpen. Koop nieuwe kussenhoezen in leuke kleurtjes en printjes, ga aan de slag met dekens en plaids en schaf nieuw beddengoed aan. Kortom: update het textiel in je interieur.

Lijstjes aan de muur.
Ben je de kale muren zat? Decoreer ze dan! En als ze al wel vol hangen: hang eens wat nieuws op en verwissel de inhoud van de (foto)lijstjes als je er op uitgekeken bent. Koop een mooi schilderijtje of poster. Of werk met allerlei fotolijstjes die je creatief, bijvoorbeeld met een fotorail, op hangt. Stop er inspirerende en grappige quotes of leuke, persoonlijke kiekjes in en klaar is kees! Ook heel leuk: koop een letterslinger die je vervolgens aan de muur kan ophangen. Genoeg opties dus om wat aan die (lege) muren te doen!

Flower power.
Een beetje natuur in je kamer kan echt wonderen verrichten. Zet een mooie vaas op tafel met een leuk stel bloemen erin. Orchideeën bijvoorbeeld, die zijn ook nog eens ‘onderhoudsvriendelijk’ (als in: ze hebben niet veel water nodig). Of zet een kamerplant in de hoek neer. Lekker groen en geeft je inrichting een mooie touch.

Leesvoer.
Werk met een zogenoemde koffietafel. Leg op een kastje of salontafeltje een stapel tijdschriften of inspirerende (foto)boeken neer.  Er zijn zelfs speciale ‘koffietafel-boeken’ te koop. Met wat leesvoer hebben je gasten ook wat leuks te bekijken!

Sfeervolle kaarsjes.
Bij veel sfeer en gezelligheid denk je al snel aan kaarsen. Schaf een paar leuke kaarshouders aan en zet ze her en der neer. Ook leuk: koop een mooie schaal en creëer hiermee een sfeervolle plateau met kaarsen. Geurkaarsen doen het ook altijd goed als je jouw interieur wil updaten. Daarnaast ruikt het dan ook nog eens lekker. Twee vliegen in één klap!

Laat je inspireren.
Tot slot is het belangrijk bij het decoreren om geïnspireerd te blijven. Kijk regelmatig rond op Pinterest of op interieurblogs zoals roomed.nl en interiorjunkie.com. Of neem zo nu en dan een kijkje bij winkels zoals Xenos en HEMA, waar ze leuke decoraties verkopen. Zo weet je precies wat er allemaal speelt op decoratiegebied. Door genoeg inspiratie op te doen, weet je beter hoe jij het decoreren en het pimpen van je huis moet aanpakken.

 

 

Plaats een reactie