December is één van de drukste maanden van het jaar, maar ook één van de leukste maanden! Kerst is alweer onderweg, maar eerst vieren we nog Sinterklaas. En dit doen we natuurlijk met een leuk Sinterklaas avondje en een aantal recepten! Daarom vandaag 6x de lekkerste Sinterklaas Recepten. Enjoy!
1. Taaitaaipoppetjes – AH recept
Benodigdheden: 300 gram bloem, één theelepel bakpoeder, vier eetlepels gestampte muisjes, twee theelepels koek- en speculaaskruiden, één theelepel gemalen kaneel, één ei, 175 milliliter vloeibare honing, één eetlepel citroenlimonadesiroop, vijf eetlepels poedersuiker.
Klik hier voor de bereiding van het recept
2. Speculaas Cheesecake – Recepten vandaag
Benodigdheden: twee eieren, 100 gram suiker, zes eetlepels gesmolten boter, klein scheutje vanille-extract, twee theelepels koek- en speculaaskruiden, 200 gram chocolate chip of speculaas koekjes, 400 gram monchou/verse roomkaas.
Klik hier voor de bereiding van het recept.
3. Chocoladepepernoten – AH recept
Benodigdheden: 250 gram zelfrijzend bakmeel, drie eetlepels speculaaskruiden, één mespunt zout, 200 gram keukenstroop, 100 gram koude boter, 200 gram pure chocolade (72%).
Klik hier voor de bereiding van het recept.
4. Speculaasbrokken – Laura’s Bakery
Benodigdheden: 300 gram zelfrijzend bakmeel, 150 gram donkerbruine basterdsuiker, vijf theelepels speculaaskruiden, snuf zout, 125 gram koude harde boter, zeven-acht eetlepels melk, ei+melk voor bestrijken, halve amandelen ter garnering.
Klik hier voor de bereiding van het recept.
5. Marsepein – Weekend Bakery
Benodigdheden: 250 gram gepelde amandelen of amandelmeel, 250 gram poedersuiker, één eiwit.
Klik hier voor de bereiding van het recept.
6. Chocoladetaart met pepernoten – AH recept
Benodigdheden: 200 gram boter (+ extra om in te vetten), 200 gram pure chocolade (72%), vier eieren, 150 gram donkere basterdsuiker, één mespunt zout, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 200 gram crunchy speculoospasta, 200 gram chocoglazuur, dertien speculaasjes, 150 gram chocoladepepernoten.
Klik hier voor de bereiding van het recept.