Challenge: goede voornemens behouden

Nieuw jaar, nieuwe voornemens! Ook in 2017 zijn weer veel mensen begonnen met een schone lei en met een nieuw doel om het beste uit dit jaar te halen. Toch worden veel voornemens de eerste week alweer verbroken. Je voornemens ook echt waarmaken dit jaar? Lees dan snel verder en volg ons 3-stappenplan om je jaar goed te beginnen. Good luck!

Stap 1: schrijf je doelen op (en houd het realistisch)

Om te beginnen is het belangrijk dat je al je doelen ook echt op papier zet. Groot of klein, maakt niet uit. Dat is het mooie van je goede voornemens: het zijn jouw voornemens! Maar let er wel op dat je het een beetje realistisch houdt. Je moet je doelen wel binnen een jaar kunnen behalen of course 😉

voornemensStap 2: Begin klein

Om je doelen ook echt te behouden, is het goed om klein te beginnen. Door bijvoorbeeld meteen extremistisch alle suiker uit het huis te verbannen is de kans een stuk groter dat je het niet lang volhoudt… Als je gezond wilt eten kun je het beter langzaam opbouwen en op die manier je doelen waarmaken. 2017 is een reis naar je nieuwe doelen. En je kunt zelf beslissen hoe lang je hier over wilt doen. Dus begin klein, voor een groot succes!

 

Stap 3: maak er een 30-day challenge van

Dertig dagen. Het duurt gemiddeld dertig dagen om ergens een gewoonte van te maken. Daarom is de eerste maand ook altijd het zwaarst. Wil je goed beginnen en je doelen ook echt behalen? Maak er dan een 30-day challenge van! Zo gaat de tijd veel sneller voorbij en lukt het je ook echt om voortgang te boeken in dit nieuwe jaar. Nog steeds moeite om je eerste maand door te komen? Maak dan een planning, zodat je ook echt iedere dag aan je goede voornemens werkt.

 

Doe mee met deze challenge en behaal je voornemens ook echt dit nieuwe jaar. Good luck!

 

Plaats een reactie