Ontbijt Special #47: Our Favorite Detox Shot

Al eerder deelden wij het recept voor een heerlijke Detox Smoothie waar we deze keer het recept voor delen als heerlijke shot! Je morgen graag goed beginnen na een nogal ongezonde dag ervoor? Dan is deze morning juice perfect… Lees snel verder en geniet van onze favoriet: de Detox Shot. Enjoy!

Restaurant Liza

Op 10 augustus 2015 bracht ik mijn vakantiedagen door in het prachtige Parijs… Het was mijn vierde bezoekje aan deze prachtige stad, dus we hadden genoeg tijd om rustig de stad te verkennen. Zo ontdekten we in warenhuis Lafayette een klein en vrij prijzig restaurantje waar we besloten te gaan lunchen. Libanees hadden wij nog nooit gegeten en we wisten niet wat ons te wachten stond. Uiteindelijk bleek het onze bste lunch ever te zijn! Heerlijke homemade naanbrood met verse hummus, spinazierolletjes en kipgerechten en noem maar op… Een echte aanrader voor the foodies onder ons! Hier bestelde ik ook een heerlijke Detox Sap om mijn dagen vol met eten een beetje te balanceren en op the healthy tour te blijven. En deze sap vind je nu hier: de Detox Shot! Gebaseerd op het lekkerste drankje en de lekkerste lunch tijdens onze bezoekjes aan Parijs en een favoriet van ons bij Lifestyle Journal. Enjoy!

Meer weten over Restaurant Liza? Klik dan hier.

 

Benodigdheden voor onze Detox Shot

  • Het sap van één sinaasappel (even van tevoren uitpersen)
  • Een stukje gember van ongeveer twee centimeter (geschild)
  • Ongeveer één à twee handjes kleine worteltjes
  • Eventueel (voor de luxere versie): handje ijsklontjes en een sinaasappelschijfje

 

Zo maak je deze Morning Juice (shot versie en luxe versie)

  • Pak de juicer er vast bij en zet alle ingrediënten klaar. Pak er ook een handpersje bij en een scherp mesje en begin met je sinaasappel.
  • Pers de sinaasappel uit met een handpersje of een automatische pers (wel meer schoonmaak werk) en zorg ervoor dat je geen pitjes in je verse sap krijgt. Je kunt ook sap uit de winkel gebruiken, maar let dan op dat je niet teveel gebruikt en dat je sap wel vers geperst is. Gebruik van verse sap uit de winkel ongeveer 150 ml.
  • Schil vervolgens je stukje gember en doe het hele stukje in de juicer. Voeg je geperste sinaasappelsap toe en je gewassen worteltjes zet de juicer aan.
  • Zorg ervoor dat alles goed wordt verwerkt in de juicer en begin vervolgens met de servering!
  • Pak er een mooi shot glaasje bij en goed hier je Detox Shot in. Je kunt ervoor kiezen om je shot zo op te drinken, maar je kunt het ook nog even iets luxer maken en er een uitgebreide morning juice van creëren (volg dan de volgende stap)
  • Luxe Morning Juice: Doe je verse juice in een mooi glas, vul aan met koud water zodat je glas vol komt en voeg een handje ijsklontjes toe. Serveer met een vers sinaasappelschijfje en geniet van je luxe juice… Enjoy!

Gebaseerd op een heerlijke sap in een klein Libanees restaurantje in Parijs… Deze shot is en blijft favoriet!

Plaats een reactie