9 activiteiten om deze lente te doen

Hoera, het is lente! De prille voorjaarsdagen waar we zo lang naar uitgekeken hebben zijn eindelijk hier! Oké, het mag dan nog best frisjes en grauw buiten zijn, maar straks barst het voorjaar pas écht los. Om alvast helemaal in de sferen te komen hebben wij de allerleukste activiteiten om te doen in de lente op een rij gezet. Maak je klaar voor een boel inspiratie!

Lente

Picknick. Vier de lente met veel lekkers in een picknickmand. Vul ‘m met heerlijke sandwiches, zoetigheden en smakelijke sapjes. Zoek een zonnig plekje in het park, bos of waar je ook naar toe wilt. En… eten maar!

Koop een bos bloemen. Haal een bosje Hollandse tulpen, of wat voor bloemen dan ook, van de bloemist of de markt in huis. Want laten we eerlijk wezen: lente staat gelijk aan mooie, geurende bloemen, toch? En pssst, struin eens rond op Pinterest voor een portie groene inspiratie voor in huis.

Ga naar een schaapskooi. Leg jij de link al? Schaapskooi en lente? Dat betekent natuurlijk lammetjes! Niets leukers om de lente te laten beginnen met deze wollige lieverdjes. Schattigheid gegarandeerd!

Ruim op. Men spreekt niet voor niets van een voorjaarsschoonmaak als de lente eenmaal begonnen is.  Het is bovendien het ideale moment om ook je kledingkast onder handen te nemen. Schuif de dikke truien en warme sjaals aan de kant en maak plaats voor luchtige shirts en witte skinny’s.

Bezoek een festival. Of je nou gaat dansen, je buik vol gaat eten of lekker gaat rondstruinen: bezoek een festival! De komende tijd zijn er genoeg festivals in de buitenlucht te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke foodfestival of eentje met goede muziek.

Sport. Adem in en adem uit… snuif in die buitenlucht! De lente is het perfecte seizoen om flink te sporten. Waarom? Onder het genot van het voorjaarszonnetje is het niet koud, maar ook niet te warm (en zweet je dus niet als een otter). Bovendien kan jij je nu helemaal klaarstomen voor het volgende (bikini)seizoen.

Relax op het terras. De horeca maakt zich de komende tijd ook klaar voor het nieuwe voorjaarseizoen. Trommel dus je vrienden op en geniet van de allereerste terrasdagen van het jaar. Dan zeggen wij: cheers en op het goede leven!

Lees een goed boek in de zon. Soms kan het, vooral in het begin van het voorjaar, nog fris zijn in de zon. Maar wie een perfect plekje uit de wind zoekt, heeft geluk. Dan is het juist heerlijk vertoeven. Zoek zo’n plekje op en pak er een goed boek bij.

Wandel. Maak eens een blokje om bij jou in de buurt of trek eropuit in de natuur: het is namelijk tijd om te wandelen. Dus pak een paar goede schoenen erbij (en plak vast wat blarenpleisters op je voet) en wijd de lente in met een stevige wandeling. Wil je het wandelen iets leuker maken? Ga dan bijvoorbeeld geocoachen.

Plaats een reactie