De leukste boeken van dit moment

Lekker buiten in de zon lezen of voor het slapen gaan nog een paar pagina’s omslaan. Ik houd ervan! De laatste tijd heb ik een paar leuke boeken verslonden die het lezen absoluut waard zijn. Ik deel ze met jullie.

FullSizeRender-14

Het Rosie Project – Graeme Simsion
Don Tillman, docent genetica, is superintelligent. Maar door zijn autisme scoort hij niet zo goed op sociaal vlak. Toch vindt Don dat het tijd wordt om een vrouw te krijgen, ondanks dat zijn vorige ‘relaties’ niet verder kwamen dan de eerste date. Hij start het zogenoemde Echtgenote Project. Tijdens zijn zoektocht naar een geschikte echtgenote komt hij Rosie tegen. Een aardige vrouw, maar totaal niet wat Don zoekt. Toch hebben ze elkaar nodig. Want als Rosie van plan is om haar biologische vader te zoeken, komt Don als docent genetica goed van pas. Het Rosie Project is een goed geschreven en aandoenlijk boek. Een absolute must read! Er is trouwens ook een tweede deel van deze reeks: Het Rosie Effect.

Het Rosie Project is te koop voor €10,-

Kalf – Myrthe van der Meer
De Nederlandse schrijfster Myrthe van der Meer scoorde enorm goed met haar autobiografische boek PAAZ. Maar ook fictie is voor haar geen probleem. Dat bewijst ze met het boek Kalf. Kalf gaat over grootvader Onno en kleinzoon Jurgen Kapteijns. Ze hebben niets met elkaar gemeen behalve hun bloedband en hun passie voor acteren. Jurgen moet niets van zijn beroemde grootvader hebben aangezien hij jaren geleden zijn gezin heeft verlaten door alleen naar Hollywood te gaan. Nu Onno ziek is, keert hij terug naar Nederland voor maar één ding: een roadtrip met zijn kleinzoon. Een ongemakkelijke strijd tussen grootvader en kleinzoon volgt.

Kalf is te koop voor €19,-

Wij – David Nicholls
In Wij worstelt hoofdpersoon Douglas Petersen met zijn geliefdes: zijn relatie met zijn 17-jarige zoon Albie is verre van goed en zijn vrouw Connie vertelt hem midden in de nacht dat ze overweegt om van hem te scheiden. In dit boek kijkt Douglas terug op alle keuzes en fouten die hij in zijn leven heeft gemaakt. Want hoe had het zo ver kunnen komen? Douglas besluit dat er iets moet gebeuren als hij de relatie met zijn zoon en vrouw wil verbeteren. Daarom gaan ze met z’n drieën een Europese roadtrip maken om zo hun gezin te redden. Maar of dat wel zo’n goed idee is…

Wij is te koop voor €20,-

 

Plaats een reactie