De plekken waar ik nog graag heen wil

Iedereen heeft wel een aantal plekken op deze wereldbol in gedachten waar hij of zij ooit nog een keer heen wil. Zo ook ik! Ik stelde mijn “reis bucket list” op en dit is het resultaat. Van New York tot Marokko: kijk mee naar mijn droombestemmingen.

pexels-photo-2

New York
Als het goed is kan ik deze bestemming aankomende zomer afstrepen. Want dan staat New York op de planning! Een reis naar the city that never sleeps lijkt mij echt geweldig aangezien de meeste reizigers in extase uit The Big Apple vertrekken. Lekker rondlopen in de hipste wijken, je ogen uitkijken op Times Square, struinen in Central Park, eindeloos shoppen in gigantische warenhuizen, urenlang lopen in tientallen musea, genieten van de lekkerste street food… zal ik nog even doorgaan? ZIN IN!

greece-997676_1920

Santorini, Griekenland
Regelmatig pin ik mooie bestemmingen op mijn Pinterest-pagina. Het overgrote deel van al die foto’s zijn van het prachtige Santorini. Wat een sprookje om daar ooit te mogen zijn! Ik geniet nu al van de blauwwitte huisjes die zo mooi afsteken met de strakblauwe lucht en water. Stralend zonnetje, heerlijk eten, lekker genieten… Ik zie het al voor me.

city-buildings-church-scandinavia

Scandinavië
Ik zou heel graag een keer een trip door Scandinavië willen maken. Want ik HOUD van Scandinavië. Hun minimalistische stijl spreekt mij zo aan. Ik ben een aantal keer in Denemarken geweest en ik zou heel graag een keer terug willen gaan om Kopenhagen te bezoeken om vervolgens door te reizen naar Zweden, Stockholm. Ook staan de fjorden in Noorwegen op het lijstje. Of dit allemaal in een reis lukt is nog maar de vraag. Maar meerdere malen naar Scandinavië terugkeren is wat mij betreft zeker niet verkeerd.

pexels-photo-3

Amalfi kust, Italië
Deze bestemming komt eigenlijk door de YouTube-familie Sacconejoly’s. In hun populaire vlogs is te zien dat ze eens per jaar naar Sorrento, aan de Amalfi kust van Italië, gaan. Ten eerste is Sorrento al schattig om te zien, maar het absolute hoogtepunt lijkt mij het eilandje Capri dat iets van Sorrento vandaan ligt . Het ziet er daar zo mooi en sereen uit (als ik hun vlogs moet geloven). Het lijkt me heerlijk langs de Amalfi kust te rijden en deze bijzondere plekken te bezoeken.
 opera-house-1031094_1920

Australië
We gaan down under! Alleen al voor het accent zal ik dolgraag naar Australië willen. Ik wil vooral erg graag Sydney en Melbourne zien en ik ga dan ook zeker weten een kijkje nemen op Bondi Beach waar Bondi Rescue wordt opgenomen (hallo lifeguards!). Daarnaast is het volgens mij ook echt een must om verder het land in te gaan en de bijzondere natuur te aanschouwen.

14108980603_f3d68e461e_k

Marrakech
Ook deze plek is de schuld van Pinterest en diverse vlogs. In filmpjes en op foto’s zag ik hoe bijzonder en betoverend Marrakech eigenlijk is. Ten eerste is de kleurrijke architectuur al een reden om deze stad te bezoeken. Andere hoogtepunten? De Jardin Majorelle, een botanische tuin die vroeger eigendom van Yves Saint Laurent was, en de indrukwekkende soek waar de meest bijzondere kruiden, accessoires en eten wordt verkocht.
 pexels-photo

Parijs
De stad van de liefde kan natuurlijk niet in mijn lijstje ontbreken. Ik ben nog nooit in Parijs geweest, maar daar komt hopelijk ooit verandering in. Dan kan ik eindelijk de Eiffeltoren met eigen ogen bewonderen. Daarnaast moeten alle andere highlights, zoals het Louvre en Notre Dame, uiteraard bezocht worden. En de typische macarons en winkels natuurlijk niet te vergeten… oui, oui, Paris!

Nu ik eenmaal met dit lijstje begonnen ben, kan ik wel uren doorgaan. Andere droombestemmingen? Houd Lifestyle Journal in de gaten voor meer!

Bron foto’s: Pexels, Pixabay en Flickr (Steffan Jensen).

Plaats een reactie