Dit recept voor Healthy Bananenijs van Gwyneth Paltrow is lekker makkelijk en favoriet bij mij thuis. Het recept is van haar boek (H)eerlijk dat vol staat met heerlijke healthy recepten. Perfect om te maken als je zin hebt in iets gezonds, maar ook in iets zoets en zout. Enjoy!
Dit recept is perfect als dessert of lekker tussendoor als snack. De perfecte combinatie van zoet en zout door de banaan, zeezout en amandelen combi…
Benodigdheden voor het Healthy Bananenijs:
Voor ongeveer 0,5 liter
- Vier rijpe bananen
- 25 gram fijngehakte geroosterde amandelen
- 40 ml ahornsiroop
- Een snuf grof zeezout
- 120 ml ongezoete amandelmelk
- Eén theelepel vanille-extract
Zo maak je het:
- Pel de bananen en snij ze in schijfjes en vries ze in op een met bakpapier beklede schaal in de vriezer.
- Verwerk de schijfjes zodra ze bevroren zijn. Je kunt de schijfjes in een afsluitbare zak of doos tot een maand in de vriezer bewaren.
- Meng in een kleine kom de amandelen met twee theelepels ahornsiroop en een snuf zout en zet het mengsel apart.
- Doe de volgende ingrediënten samen in de keukenmachine: de amandelmelk, de resterende twee eetlepels ahornsiroop en de vanille. Mix net zolang tot het mengsel de textuur van softijs heeft.
- Schep het healthy bananenijs in kommetjes en garneer elke portie met wat van het amandelmengsel.
Tips:
- Bewaar het ijs in de vriezer en doe het eerst even in weer in de blender of keukenmachine als het ijs niet gemakkelijk kunt opscheppen.
- Soms wordt het mengsel niet meteen glad, maar als de banaan begint af te breken en te ontdooien in de keukenmachine wordt het al snel ‘roomijs’.