Trend: hangende planten

Waarom alleen tuinieren aan de oppervlakte als het ook in de lucht kan? Op dit moment ontdekken we in de meest hippe interieurs en woonwinkels dat planten sky high gaan. De zogenoemde hangende plantenhouders zien we namelijk steeds vaker opduiken. Wij laten je deze super leuke interieurtrend zien!

A beautiful MessBron: A Beautiful Mess

C E R E A LBron: C E R E A L 

Style CuratorBron: Style Curator

Handmade SamMade bij Scoutmob ShoppeBron: Handmade SamMade bij Scoutmob Shoppe

EtsyBron: Etsy

Moorea SealBron: Moorea Seal

Style Curator 2Bron: Style Curator

Design MilkBron: Design Milk

I spy DIYBron: I Spy DIY

Aan de slag
Al geïnspireerd geraakt? Ga dan ook zelf aan de slag met deze hangende planten! Hoe? Dat leggen we je uit. Je kan ze nu bij verschillende woonwinkels en -webshops kopen. Zo hebben we onder andere bij Brainy Days en Fonq super leuke hangende plantenhouders gespot. Kopen, vullen, ophangen en je bent helemaal klaar. Maar heb je zelf groene vingers en heb je geen twee linkerhanden? Dan kan je natuurlijk ook heel gemakkelijk zelf eentje maken. Haal een pot, mandje of kistje in huis en sla ook stevig touw en een haakje voor in de muur en/of plafond in. Boor, als dat nodig is, een aantal kleine gaatjes in de pot en knoop daar het touw stevig aan vast. Vul de plantenpot, mand of kistje eventueel met wat potgrond en doe het plantje erin. Alleen nog even een gaatje voor het haakje in de muur boren en klaar! Controleer nog wel even of de touwen écht stevig genoeg zijn en of de houder veilig op de touwen leunt. Ontdek ook zeker even Pinterest of DIY-blogs voor andere leuke tutorials en DIY’s met hangende planten. Genoeg inspiratie en andere voorbeelden daar te vinden!

De planten
Niet elke plant is geschikt voor deze interieurtrend. Houd daar rekening mee als je iets groens voor je hangende houder koopt. Kies sowieso een plant uit die niet veel water nodig heeft. Want water + een hangende houder = een verschrikkelijke puinhoop. Bovendien zou het verdomd lastig zijn om de planten op zo’n hoogte water te geven. Tenzij je er zin in hebt om er elke keer een ladder bij te pakken. Moraal van het verhaal: geen dorstlessende planten dus! Wat je dan wél kan gebruiken? Denk aan leuke vetplantjes, luchtplanten of zelfs cactussen. Ook planten die van nature een beetje hangen, bijvoorbeeld klimop, zullen leuk staan. Veel verzorging hebben ze niet nodig: af en toe met een plantensproeier een nevel over ze verspreiden is voldoende. Perfect voor de planten-killers onder ons!

Plaats een reactie