Drie food films met bijhorende snacks (super makkelijk en lekker!)

Food films… zucht, om je vingers bij af te likken! Bij mij loopt het water namelijk al in de mond als ik naar een film kijk waar het eten centraal staat. Vandaag drie tips voor leuke food films die je zeker moet zien. Mét recepten voor snackjes die op de films zijn geïnspireerd. Zo hoef je niet met een lege maag te kijken!

Chef

chef_movie_stills
Chef Carl Casper zegt zijn baan in een restaurant op en vertrekt naar Miami. Daar opent hij samen met zijn ex-vrouw, gespeeld door Sofie Vergara, zijn zoon en zijn beste vriend een food truck om zo zijn passie voor koken weer terug te vinden. Een populaire scène (link!) in Chef is als Carl een goddelijke tosti klaarmaakt. Niet met behulp van een tosti-ijzer, maar gewoon ouderwets in de pan.

Schermafbeelding 2015-04-03 om 15.56.46

Chocolat

8613_8_screenshotVianne Rocher opent in een rustig Frans dorpje een chocolaterie. Vianne is een vreemde eend in de bijt tussen alle streng gelovige dorpelingen. Toch weet zij met haar heerlijke chocola hun harten te winnen, behalve die van de burgemeester. Chocolat is een zoet drama met onder andere Juliette Binoche en Johnny Depp. Als je deze film gaat kijken, kan chocola natuurlijk niet ontbreken. Chocolade en zeezout is de laatste tijd een populaire combinatie. Daarom nu een recept een heerlijke chocola-zout combo die je in een handomdraai klaar maakt!

Schermafbeelding 2015-04-03 om 15.59.48

Julie & Julia

julie_julia29
Julie gaat een grote challenge met zichzelf aan. Ze gaat namelijk een jaar lang recepten van haar inspiratiebron Julia Child, een icoon in de Amerikaanse keuken, maken. Ze deelt al haar culinaire avonturen op haar blog. Een waargebeurd verhaal met in de hoofdrol Meryl Streep (geweldig, as always) en Amy Adams. In de film eet Julie samen met haar vriend een heerlijk uitziende tomaten bruschetta. De food-director van Julie & Julia heeft gelukkig het recept gedeeld.

Schermafbeelding 2015-04-03 om 16.03.20

 

 

Plaats een reactie