Het Weekend Ontbijtboek

Tja, het ontbijt en ik is geen gouden combinatie. Van een standaard bammetje met hagelslag in de ochtend word ik simpelweg niet vrolijk van. Maar waar ik wél vrolijk van word, is dit kookboek dat ik onlangs heb gekocht. Een boek vol inspiratie voor een heerlijk ontbijtje!

IMG_3892

Tijdens mijn vakantie spotte ik het Weekend Ontbijtboek in de boekhandel. Het viel gelijk bij mij op, mede dankzij de mooie foto’s en super leuke vormgeving. En hee, als de vormgeving al goed is, heb je bij mij een flink streepje voor. Nadat het boek mijn aandacht had getrokken, begon ik er door heen te bladeren. Ik kwam stuk voor stuk allerlei lekkere recepten voor een goede start van de dag tegen. Dit boek ging mee naar huis! En ik vind het zo leuk, dat ik het graag een plekje op Lifestyle Journal wil geven.

Het Weekend Ontbijtboek is van Yvonne Eijkenduijn, blogger bij Yvestown.com en tevens schrijfster van nog andere (kook)boeken. In het voorwoord beschrijft Yvonne hoe belangrijk het is om goed te ontbijten. Helemaal mee eens, maar door mijn lichtelijke haat-liefde verhouding met ontbijten schiet het er bij mij wel eens in. Simpelweg omdat ik het gewoon te ‘saai’ vind.

Maar daar speelt de schrijfster van dit boek dus goed op in. In dit kookboek staan 52 recepten voor een lekker ontbijt: één recept voor ieder weekend. Want dat is dus de bedoeling van dit boek: het moet je inspiratie geven voor een heerlijk weekendontbijt om jezelf eens mee te verwennen. Yvonne schrijft in het voorwoord dat vroeger bij haar thuis de weekendontbijtjes heilig waren. Gezellig samen met elkaar uitgebreid ontbijten. Ik denk dat dat haast bij iedereen wel herkenbaar is.

De recepten van het Weekend Ontbijtboek zijn heel gevarieerd. Van smoothies tot English Breakfast, en van bagels tot Fries suikerbrood: er zit voor iedereen wel iets lekkers bij. Daarnaast wordt er bij de recepten op de seizoenen en de daarbij behorende feestdagen ingehaakt. Zo ga je dus met dit kookboek met het klokje mee.

Dit kookboek heeft ontbijten een stukje leuker voor mij gemaakt. Als ik al die lekkere recepten lees (en zie), krijg ik juist zin om een goede start van de dag te maken. En ik denk dat dat precies de bedoeling van dit boek is. Kom maar op met die zondagse ontbijtjes!

Het Weekend Ontbijtboek is voor €17,- te koop bij de (online) boekhandel en bij kook- en interieurwinkels zoals Dille & Kamille en Sissy-Boy.

 

Plaats een reactie