Onze Top 6 boeken voor de zomer

Of je nou thuis in de hangmat blijft of dat je op jouw vakantiebestemming op het strand ligt: een goed boek bij de hand is onmisbaar in de zomer. Maar wat moet je dan eigenlijk lezen? Wij hebben onze top 6 favoriete boeken voor dit zomerseizoen voor je op een rij gezet. Lezen geblazen!

boek 1

The Girls – Emma Cline. We gaan terug naar de zomer van 1969 in het zonnige California. De jonge Evie is na de scheiding van haar ouders eenzaam. Maar dan ontmoet ze Suzanne die zich om haar ontfermt. Langzamerhand komt Evie erachter dat ze onder invloed staat van Suzanne en de andere vrouwelijke leden van een gewelddadige commune.

Twintig regels liefde – Rowan Coleman. Wat zou jij schrijven als nog meer één brief naar iemand mocht sturen? Dat vraagt verpleegster Stella zich af. Tijdens haar nachtdiensten schrijft ze stiekem laatste brieven voor haar patiënten, met als belofte dat ze ze pas na hun dood zal versturen. Maar dan besluit ze die belofte te doorbreken.

Don’t give a fuck – Sarah Knight. Niet verkeerd om deze zomer wat te leren, toch? Sarah Knight geeft in haar boek een methode om je eigen tijd weer terug te claimen. Dat betekent dat je niet meer als een kip zonder kop dingen voor anderen doet en dat je je niet meer druk maakt over zaken waar je eigenlijk helemaal niet druk om hoeft te maken. Ze leert je om vaker nee te zeggen, zonder daar schuldig over te voelen.

De Amerikaanse prinses – Annejet van der Zijl. Annejet van der Zijl, bekend van het boek Sonny Boy, duikt de geschiedenis in. Ze vertelt het verhaal van plattelandsmeisje die New York verlaat en alles achterlaat wat ze qua rijkdommen had opgebouwd. De Amerikaanse prinses is een boek over de “rijkste en verdrietigste weduwe van de stad” die, kosten wat het kost, haar eigen weg gaat.

Het Rosie Project – Graeme Simsion. De Australische Dom Tillman is super intelligent. Maar ook erg autistisch. En dat heeft hem al veel problemen op vrouwengebied bezorgd. Plots besluit Don dat daar verandering in moet komen en dat hij iemand moet ontmoeten. Dan komt plotseling Rosie in zijn leven.

Pogingen om iets van het leven te maken – Hendrik Groen. Hendrik Groen mag dan wel oud zijn, maar van wegpieteren in een bejaardentehuis is absoluut geen sprake. Achter de geraniums zitten en een beetje koffie leuten doet deze bejaarde dus niet. Hendrik Groen laat in zijn korte, luchtige dagboekfragmenten zien hoe het leven in een bejaardentehuis in Amsterdam-Noord er aan toe gaat.

Plaats een reactie