Recensie: Shoot! door Anki Wijnen

Verzuchtend en met enige jaloezie bekijk ik altijd de prachtige foto’s op Zilverblauw.nl, de blog van Anki Wijnen. Deze Nederlandse blogger heeft namelijk niet alleen goed gevoel voor stijl, ze weet ook precies hoe ze iets voor de lens moet vastleggen. In haar boek Shoot! geeft ze haar handige tips and tricks weg en vertelt ze je alles over fotograferen. Lifestyle journal las het boek en schreef er een recensie over!

Shoot!

Easy Peasy
“Fotograferen kan iedereen” staat er op de achterkant van Shoot!. Daar heeft Anki zeker een punt. Maar er is toch een cruciaal verschil in een ‘gewone’ foto en eentje die zo mooi is dat je er ongelooflijk trots op bent. Het boek Shoot! laat zien dat daadwerkelijk iedereen foto’s kan maken, maar dat ook daadwerkelijk ieder mens fotograferen kan leren.

In haar inleiding schrijft de blogger van Zilverblauw over een frustratie die ik met haar deel. Goede boeken over fotograferen zijn er genoeg. Maar leuke én handige boeken waarbij je niet wordt dood gegooid met gortdroge inhoud en moeilijke fotografietermen zijn er niet echt. Daar brengt Shoot! juist verandering in. Met als doel? Fotografie dus begrijpbaar maken voor iedereen!

Shoot!

Handige info
In elk hoofdstuk behandelt Anki een nieuw onderwerp dat met fotografie te maken heeft. Hoe leg je bijvoorbeeld mensen voor de camera vast? Of hoe zorg je ervoor dat je perfect gelukte maaltijd goed op beeld verschijnt? En fotografeer je dat ene leuke tasje zo goed mogelijk? Van landschappen tot mensen en van producten tot interieurs: geen enkel onderwerp blijft onbesproken en zo kom je over elk aspect van fotografie iets te weten.

Anki neemt je in haar boek stap voor stap mee door de beginselen van fotograferen en legt daarbij elk detail, die het verschil bij een goede foto kunnen maken, uit. Zo leer je onder andere alles over composities, perspectieven en kleurgebruik. Tussen de handige info door geeft Anki je kleine en leuke opdrachten die je zelf kan uitvoeren om zo het fotograferen nog beter onder de knie te krijgen.

Shoot!

Beginnende fotograaf
Shoot! is het perfecte boek voor mensen die net met fotograferen zijn begonnen. Of je nou met je smartphone mooiere foto’s wilt maken of je hebt net je eerste spiegelreflexcamera aangeschaft: iedereen die hun eerste voetstappen in de wereld van fotografie zet, heeft baat bij dit handige én mooie boek. Want mooi is Shoot! zeker. Van de prachtige foto’s die in het boek staan en de leuke vormgeving dat perfect bij Zilverblauw past, krijg je meteen zin om zelf aan de slag te gaan.

Shoot! is verkrijgbaar bij de (online) boekhandel voor €19,95.

Plaats een reactie