Handige app: Aqualert

Soms schiet bij mij het voldoende water drinken er bij in. Uren gaan voorbij zonder dat ik een glas of fles water in mijn handen heb gehad. Totdat ik me opeens realiseer dat ik een wel erg droge keel heb. Kortom: ik ben niet zo’n grote drinker. Laatst ontdekte ik een app die mij hierbij een handje helpt: Aqualert. Ik vertel je erover!

Aqualert

Laatst zocht ik  in de appstore naar een handige app waarbij ik het aantal glazen water per dag kan bijhouden. Gewoon, om in de gaten te houden hoeveel ik daadwerkelijk drink en om mij te stimuleren om genoeg binnen te krijgen. Na een aantal apps geprobeerd te hebben, en vele weer linea recta in de prullenbak te hebben gegooid, kwam ik ein-de-lijk eentje tegen die wél aan mijn wensen voldoet: de app Aqualert!

Met deze handige app kan je elke dag bijhouden hoeveel water je drinkt. In het begin rekent de app op basis van je gewicht en beweging uit hoeveel water je op een dag zou moeten drinken. Meestal ligt dit aantal tussen de 1.5 en 1.9 liter water per dag. Na iedere teug water voer je in Aqualert in hoe groot het glas of flesje water was waar je net uit hebt zitten drinken. De app houdt op deze manier de hele dag bij hoe dicht je bij je dagelijkse “drinkdoel” bent en hoeveel glazen water je nog te gaan hebt om je minimale hoeveelheid te halen. Aqualert geeft je bovendien door de dag heen waarschuwingen en reminders. Zo vergeet je dus niet om regelmatig een glas water te pakken. Handig!

Na mate de dag vordert, wordt de virtuele “tank” in de app steeds meer gevuld en wordt het percentage steeds hoger. Het wordt haast een wedstrijdje om genoeg water te drinken en om zo je dagelijkse doel te behalen. Het voelt dan ook als een klein victorie-momentje als Aqualert aan het eind van de dag eindelijk aangeeft dat je de minimale hoeveelheid hebt behaald. Door er een kleine race van te maken en door het aantal glazen water strikt bij te houden, drink ik nu wél genoeg op een dag. Ik ben dus fan!

Aqualert is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Plaats een reactie