Recensie: The Intern

Gisteren was het tijd voor een ouderwets bioscoopavondje. Ik zag de nieuwe film The Intern. Vandaag de recensie! Wat vond ik van deze feelgoodfilm met Anne Halthaway en Robert De Niro?

Experience never gets old

De 70-jarige Ben, gespeeld door Robert De Niro, is zijn gepensioneerde leven meer dan zat. Zijn vrouw is overleden en hij zit alleen thuis maar niets te doen. Zelfs kookworkshops en lessen Chinees kunnen het “lege gat” niet meer vullen. Totdat hij een vacature tegenkomt en hij als senior stagiaire aan de slag gaat bij de populaire online kledingwinkel About The Fit.

Strak in pak en met een deftige aktekoffer begint hij aan zijn eerste werkdag. Al gauw merkt hij dat de wereld niet heeft stilgestaan sinds hij met pensioen is. Plots gaat alles online via de sms, e-mail en social media. Maar Bens gebrek aan ‘internet-kennis’ weerhoudt hem er niet van om bij About The Fit zijn beste beentje voor te zetten. Hij wordt gekoppeld aan de oprichtster en directrice Jules, gespeeld door Anne Halthaway: een perfectionistische control freak die alle touwtjes in handen wilt hebben. Haar agenda is zó vol dat ze constant kampt met de steeds groeiende werkdruk. Ze heeft zelfs amper tijd om thuis samen met haar man, de huisvader, en dochtertje te zijn.

Ben is voor Jules dus eigenlijk een geschenk uit de hemel, al ervaart Jules dat in het begin helemaal niet zo. Maar Ben bewijst al snel dat hij het meer dan waard is met alle klusjes die hij voor haar doet. Van opruimen tot haar rondrijden: Ben is allang blij dat hij eindelijk iets te doen heeft. De band tussen de zachtaardige Ben en de harde zakenvrouw Jules groeit en zij vertrouwt hem steeds meer in haar leven. Ze beginnen langzamerhand veel voor elkaar te betekenen, ondanks hun leeftijden en de generatieverschillen die daar bij komen kijken.

The Intern is een film over vriendschap en over de wereld anno 2015, met thema’s als feminisme en internet. Want hoe houd je je als zakenvrouw staande als je ook nog een gezin hebt en alle huismoeders met afschuw naar je carrière kijken? En hoe ga je om met de verschuiving van offline naar online? Het grote leeftijdsverschil tussen Jules en Ben laat zien hoe snel de wereld in een korte tijd veranderd is.

Ik heb echt genoten van deze liefelijke, sympathieke en zelfs komische film. Ik vond Robert De Niro als Ben zó aandoenlijk dat ik er van smolt en Anne Halthaway zette haar rol als overwerkte zakenvrouw voortreffelijk neer. Samen waren ze een goed duo op het witte doek. Deze feelgoodfilm tovert een glimlach op je gezicht (of een echte schaterlach door de humoristische stukken die erin zitten), zonder al te zoetsappig en te cliché te worden. Ook al ontbreekt de diepte af en toe en laat het open einde je verbaasd achter, The Intern is een film waar je absoluut geen spijt van krijgt.

IMDB cijfer: 7.4

Plaats een reactie