Summer Special: summer to do list

Nog maar een paar dossiers en portfolio’s te gaan en dan is eindelijk het einde van dit studiejaar in zicht. En dat betekent: zomervakantie! De eeuwige planner in mij gaat zelfs dan aan de slag met lijstjes. Want jawel, er bestaat een heuse summer to do list!

summer-sun-blue-sky-palm

Een summer to do list? Ja, je leest het goed. Op Pinterest en blogs zie ik het tegenwoordig vaak voorbij komen: een opsomming van wat je allemaal in de vakantie wilt doen. Handig, want zo ga je gefocust met een aantal specifieke doelen de vakantie in. En kijk, daar houd ik nou van! Tijd om zelf ook een summer to do list te maken. Doe je mee? Daar gaan we!

#1 Fotograferen
Deze zomer blaas ik alweer twintig kaarsen uit. Ik ben namelijk over een aantal weken jarig! En het cadeau is inmiddels al uitgezocht: mijn allereerste spiegelreflexcamera. Ik wil dus volop met mijn nieuwe camera spelen deze zomer.

#2 Hardlopen
Ik heb inmiddels de smaak aardig te pakken met het hardlopen. Als ik op vakantie ben, gaan mijn hardloopschoenen en sportkleren ook gewoon mee de de koffer in. Het doel deze vakantie? Sneller 5 km kunnen lopen.

#3 Haar verven
Ik roep al maanden, wat zeg ik? Jaaaaaren, dat ik mijn haar een keer wil verven. Yep, that’s right! Ik heb nog nooit mijn haar geverfd. All natural baby! Maar daar wil ik deze vakantie verandering in brengen. Ik wil mijn haar graag namelijk iets blonder en wat ‘levendiger’ van kleur. Een bezoekje aan de kapper dus deze zomer.

#4 Grote opruiming
Als ik nu naar mijn kledingkast kijk, realiseer ik mij dat ik nodig mijn kleren moet uitzoeken. Er liggen namelijk veel kledingstukken in die ik amper draag of die gewoon weg kunnen. Opruimen dus en de nog goede items verkopen op Marktplaats.

sunshine-snapshot

#5 Uitstapjes
Eigenlijk vaste prik in vakanties: uitstapjes maken! Dit jaar op nummer #1 in de ‘uitstapjes-lijst’: naar Amsterdam om te shoppen en om, lekker cultureel, het Rijksmuseum te bezoeken.

#6 Zwemmen
Ik ontdekte opeens dat ik vorige zomer niet eens heb gezwommen. En het jaar dáárvoor ook al niet. Dus bij de eerste tropische temperaturen lig ik op het strand of aan het zwembad (inclusief nieuwe bikini).

#7 Bakken
Ik vind het leuk om te doen én het is natuurlijk hartstikke lekker. Deze zomer wil ik weer meer bakken! Taarten, cakes, desserts… kom maar op!

#8 Meer lezen
Tijdens drukke weken op school kom ik er niet altijd aan toe. Maar nu het bijna vakantie is wil ik weer veel meer lezen. Een grote stapel boeken ligt al geduldig op mij te wachten.

#9 Stage
Tot slot eentje die alles met werken en mijn studie te maken heeft. Zo lang vrij heb ik namelijk niet, want vanaf augustus loop ik al een aantal dagen stage. Zin in!

Wat staat er op jouw summer to do list?

Plaats een reactie