3 handige apps voor boekenwurmen

Boekenwurmen opgelet! Wil jij je voortgang met het lezen van boeken bijhouden? Of wil jij jouw leestempo versnellen? Lifestyle Journal zet de handigste apps op een rij waarmee jij nog meer uit jouw boekenverslaving kan halen.

picjumbo.com_HNCK3576-2

Goodreads
Met de app Goodreads kan je bijhouden welke boeken je op dit moment leest (en welke je nog wil lezen). Vervolgens kan je, heel handig, je voortgang verwerken. Geef aan op welke bladzijde je bent en Goodreads rekent uit hoe lang je nog met je boek bezig zal zijn. Daarnaast kan je met deze app zien wat jouw vrienden aan het lezen zijn. Je kan ze vervolgens ook uitdagen met een bepaalde challenge. Wie heeft bijvoorbeeld als eerste tien boeken binnen een bepaalde tijd uit? Een goede stimulans om meer te lezen!
Goodreads is gratis voor IOS.

Wattpad
Wil jij gratis boeken en verhalen van redelijk nieuwe en onbekende schrijvers lezen? Dan is de app Wattpad wellicht wat voor jou. Wattpad moet je eigenlijk zien als een soort community voor lezers en schrijvers. Want met deze app kan je bepaalde schrijvers volgen, en al hun verhalen lezen, en vervolgens met andere lezers delen. Ook kan je zelf aan de slag met Wattpad door je eigen verhalen te publiceren.
Wattpad is gratis voor IOS en Android.

Outread
Tot slot een app waarmee jij jouw leestempo flink kan verhogen. Handig dus voor langzame lezers! Met Outread leer je om een tekst sneller te lezen. Hoe werkt het? Je voegt documenten, blogs of zelfs E-books aan de app toe en vervolgens kan je een bepaald tempo inschakelen waardoor de tekst als een soort autocue voorbij gaat. De truc is dan om het tempo stapje voor stapje verder op te voeren, maar dat je de inhoud van de tekst alsnog goed kan volgen. Outread houdt met statistieken jouw vorderingen bij.
Outread is voor €3,- beschikbaar voor IOS.

Plaats een reactie