Wat te doen deze herfst?

Elk seizoen brengt weer andere activiteiten met zich mee. Lekker struinen tussen de mooie herfstbladeren, lekkere taarten bakken of gezellig DIY-en: dit zijn de dingen die je deze herfst absoluut moet doen.

Ga naar buiten. Sommige mensen krijgen er last van: tijdens de overgang van zomer en herfst, van zonnig naar donker en nat, ligt namelijk een dipje op de loer. Wees dat dipje juist voor door veel naar buiten te gaan. Natuurlijk zonlicht en gezonde buitenlucht helpt namelijk. Daarnaast is het natuurlijk super mooi om buiten tussen de prachtige herfstbladeren te lopen en ze te horen ‘knisperen’ bij elke stap die je zet. Maak een mooie wandeling door het bos, ga Geocachen of trek juist de sportschoenen aan en ren eens een rondje. Adem in die herfstlucht!

Fotograferen. En als je dan toch eenmaal buiten bent… neem dan het fototoestel (of gewoon je telefoon) naar buiten en schiet een paar mooie kiekjes. Want wees eens eerlijk: de herfst is één van de mooiste seizoenen, toch? Al die prachtige herfstkleuren leveren vast en zeker mooie plaatjes op.

Koken en bakken. Het echte bakseizoen is weer begonnen! Duik de keuken in en kook of bak typische gerechten voor de herfst. Denk aan heerlijke carrotcake, appeltaart of een lekker warm kopje pompoensoep. Dat wordt smullen!

DIY-en. Steek de handen uit de mouw en doe wat creatiefs deze herfst. Begin aan een klusje, zoals iets pimpen of schilderen, of maak iets wat typisch voor de herfst is. Pompoenen uithollen bijvoorbeeld. Kaarsje erin en klaar! Kan je de restanten mooi voor een lekkere pompoensoep gebruiken. 1+1=2!

lamp-halloween-lantern-pumpkin

Op stap. Ga de verveling tegen en kijk eens wat er bij jou in de buurt allemaal te doen is. Wedden dat er genoeg leuke uitstapjes zijn? Denk aan gezellige events, food marktjes of exposities. Lifestyle Journal houd je zo nu en dan op de hoogte van leuke uit-tips.

TV avondje. Vanaf september zijn er weer veel programma’s (met een nieuw seizoen) begonnen. Kruip lekker op de bank onder een warm dekentje en ga lekker tv kijken. Kijk bijvoorbeeld Heel Holland Bakt of bekijk het nieuwe seizoen van Homeland dat vanaf 9 oktober weer op BNN begint.

Lezen. Je zult de komende maanden iets vaker binnen zitten. Wan tja, voor de mooie herfst betalen we ook een prijs. En die prijs komt vaak met bakken uit de lucht: regen. Een dagje binnen blijven is zo nu en dan ook niet vervelend. Maar grijp dan een keer niet zo snel naar de computer of mobiel. Pak juist een goed boek en verlies je een middag in een goed verhaal.

Plaats een reactie