Veggie Chips

Moeite met het vinden/bedenken/maken van healthy snacks? Probeer dan eens iets anders, zoals deze super eenvoudige Veggie Chips! Wissel je standaard mueslirepen en oatmeal cookies eens af met deze snack en ontdek hoe lekker gezond ook alweer kan zijn. Enjoy!DSCN8225Benodigdheden:

  • Je favoriete groente (bijvoorbeeld twee bieten, boerenkool, een zoete aardappel of een winterpeen)
  • Extra vergine olijfolie
  • Zout (zeezout) en verse (gemalen) zwarte peper

Zo maak je ze:

– Was de uitgekozen groente goed en snijd in dunne plakjes. Behalve boerenkool, dan was je de bladeren en knip je die eventueel nog iets kleiner. Een biet wordt wel eerst geschild en dan in plakjes gesneden.

– Bekleed een bakplaat met een stukje bakpapier en zet de oven rond de 220 graden.

– Verspreid de plakjes over de bakplaat en sprenkel een beetje extra vergine lijfolie over de groente. Maak af met een snufje verse peper en zout en zet in de oven!

Laat voor ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven staan, totdat de groenten lekker knapperig zijn en op chips lijken (tijdens het afkoelen krullen de schijfjes nog extra op en lijkt het helemaal net chips!). Laat goed afkoelen, voeg eventueel nog een extra snuf zeezout toe en geniet van je heerlijke Veggie Chips!

Tip:

  • Laat de zoete aardappel eventueel eerst even een uur in een kommetje water weken. Zo krijg je lekkere knapperige chips.

Plaats een reactie