Wat te doen met Halloween?

Halloween is toch wel echt een dingetje in de VS waarbij echt naar toegeleefd wordt. Beetje bij beetje wordt het ook in Nederland steeds populairder. Maar weet je niet zo goed wat je op deze dag moet doen? Wij helpen je een handje!

Move Night
Kruip gezellig met vrienden op de bank, bak popcorn erbij en zet Netflix maar aan. Movie night it is! Maar niet zomaar een filmavondje: kom in de Halloween-sferen en zet juist een goede horrorfilm op. Griezelen geblazen. Houd Lifestyle Journal in de gaten voor de lijst met beste horror films!

Pompoenen uithollen
Zo Amerikaans, maar o zo leuk! Koop een aantal pompoenen en hol ze uit. Plak er patronen op en snijd ze zo gemakkelijk met een mesje uit. Maar er bijvoorbeeld een gezichtje van of plak er een quote op. Vervolgens doe je er, voorzichtig, een kaars of een batterijlichtje in. De pompoenen staan super leuk als decoratie, zowel binnen als buitenhuis.

Halloween party
Organiseer een eigen Halloween party! Inclusief dress code. Als in: iedereen moet verkleed komen, eventueel binnen een bepaald thema. Maak “enge” hapjes klaar (oogballen, afgehakte vingers, bloederige punch), versier het huis en feesten maar.

Koken en bakken
Niet zo van de horror of het feesten? Doe het dan lekker rustig aan en bak of kook iets met een Halloween tintje. Verwerk bijvoorbeeld pompoen in je gerechten! Hartstikke lekker en gezond. Handig bijvoorbeeld als je bij het pompoen uithollen de restanten wilt hergebruiken. Maak bijvoorbeeld een heerlijke pumpkin pie of geroosterde pompoenstukjes uit de oven.

Activiteiten in de buurt
Steeds meer winkels, zaken en cafés besteden aandacht aan dit Amerikaanse feest. Bekijk daarom goed wat voor Halloween gerateerde activiteiten er bij jou in de buurt te doen zijn. Speciale Halloween feesten bijvoorbeeld. Of ga op spooktocht, bezoek een spookhuis of doe mee aan een dropping. Ook leuk: Walibi World organiseert elk jaar de Halloween Fright Nights.

Plaats een reactie