Havermoutkoekjes met peer en framboos

Havermoutkoekjes zijn soms best moeilijk om te maken. Vooral als je ze net zo hartig en lekker als uit de winkel wilt (maar natuurlijk niet met zoveel suiker!). Daarom delen we vandaag dit heerlijke recept voor (‘suikervrije’) havermoutkoekjes met peer en framboos; stevig, zoet en perfect als snack. Lees snel verder voor het recept!


Dit recept is gebaseerd op een cake uit een kookboek van Matt Preston. Maar Matt is nogal een zoetekauw, dus hebben we er een iets ‘gezonder’ recept van gemaakt…

Benodigdheden (voor ongeveer 25 kleine koekjes):

  • 100 ml olijfolie
  • Eén theelepel vanille-extract
  • Twee eieren
  • Snufje zeezout
  • 100 gram amandelmeel
  • Snufje kaneel
  • Twee theelepels bakpoeder
  • Ongeveer 50 frambozen
  • ongeveer 100 gram haverzemelen
  • Twee peren (geschild)
  • 100 ml ahornsiroop
  • Ongeveer 150 tot 200 gram havermout

Zo maak je ze:

– Verwarm de oven voor op 180 graden.

– Doe de eieren, vanille-extract en ahornsiroop in een grote kom en klop met een garde samen. Doe in een andere kom alle droge ingredienten en voeg alles al roerend samen tot je een dik mengsel krijgt. Voeg wat extra havermout toe als het mengsel nog te nat is.

– Schil en snijd de peren in kleine stukjes en voeg deze samen met de frambozen toe aan het mengsel. Roer ze er goed doorheen, zodat het fruit in alle koekjes terecht komt.

– Maak kleine ronde koekjes van het mengsel en leg ze op een stukje bakpapier. Plaats de koekjes in de oven voor ongeveer 30 minuten en haal ze er uit na de satéprikker test (als die er dus schoon uitkomt, dan zijn de koekjes namelijk gaar).

Laat de koekjes eerst wat afkoelen, bewaar ze in de vriezer of geniet meteen van je heerlijke Havermoutkoekjes met peer en framboos!

 

Plaats een reactie