Clothing Style: classy à la Blair Waldorf

Het is nu al weer twee jaar geleden dat de laatste aflevering van Gossip Girl werd uitgezonden. Misschien dat we alle ruzies en scemes niet meer herinneren, maar de fashion style van onder andere Blair Waldorf zullen we nooit vergeten! Droom je van net zo’n classy style als Blair? Volg dan de volgende tien style regels van Queen B!

1. Sweatpants are a no go.

Blair Waldorf zul je nooit met een joggingbroek zien rondlopen. Als in never ever. Niet om je hond uit te laten ’s morgens vroeg en ook niet om een koffie bij de Starbucks te kopen. Queen B ziet er altijd classy en ladylike uit.

2. Forget jeans. Hello dress pants and tights!

In alle zes seizoenen van Gossip Girl zien we Blair nooit in een spijkerbroek lopen. Een nette zwarte broek of pantalon kan er nog mee door, maar een echte lady à la Audrey Hepburn wisselt een spijkerbroek snel in voor een designer rokje of jurkje.

3. Say it with pearls.

Parels kunnen voor elke gelegenheid. Van een begrafenis tot een familiebijeenkomst of party. Parels kunnen altijd.

4. Everything looks better with a good coat, bag or hat.

Een goede tas, mantel of hoed maakt iedere outfit af! Ga voor een classy trenchcoat of een prachtige boucléjas met natuurlijk een matching bag (denk aan een Valentino of Fendi lookalike). Of natuurlijk voor een designer hoed of haarband (met de strik naar rechts!).

 5. A real lady walks in heels.

Hakken zijn niet alleen elegant om te zien. De tien centimeter extra beïnvloedt ook de manier hoe je loopt. Blair Waldorf zie je altijd in prachtige hakken, maar heeft ook een paar ballerina’s bij de hand om haar elegante voeten te sparen!

 6. A nice belt goes a long way!

Niet alleen om een jurkje, maar ook om je jas kan een goede riem zorgen voor de perfect finishing touch! Investeer in een mooie riem die je voor beide items kunt gebruiken.

 7. Don’t be afraid to wear colour.

Tenzij je gaat voor de klassieke little black dress is dit een must. Wees niet bang om te experimenteren met matching colours! Ga voor colour blocking of matching en doe het in style.

8. Always add a feminine touch.

Kant, strikjes en ruffles. Zorg voor een vrouwelijke uitstraling. Niet alleen met je kleren, maar ook met je accessoires. Zorg voor de elegante feminine touch waardoor everybody wants to be with you or be you.

 9. Always look chic, even when you’re sleeping…

Ook als Queen B onder satijnen lakens slaapt, draagt ze nog steeds geen jogginsbroek. Queen B is altijd classy zelfs als ze slaapt. Ga voor een luxe satijnen pyjama of kanten negligé. Je weet maar nooit wie er aan je deur staat ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat.

10. Audrey Hepburn is always right.

Bij twijfel gaan we altijd voor een Audrey Hepburn classic ‘Breakfast at Tiffany’s’ look. Met een little black dress, opgestoken haar en parelketting kun je gewoon niet fout gaan.

 

Plaats een reactie