Seven-minute-workout

Niet zo’n liefhebber van urenlang sporten? Dan is deze workout wellicht iets voor jou. De seven-minute-workout is enorm populair geworden na een artikel in The New York Times. Want wat bleek? Volgens wetenschappelijk onderzoek is het doen van 12 oefeningen in zeven minuten, de basis van de zeven-minute-workout, net zo effectief als één uur sporten.

Het principe van de seven-minute-workout is dat je, heel logisch, maar zeven minuten sport. Er zit wel een addertje onder het gras: de trainingssessie is verre van aangenaam. Op schaal van 1 tot 10 zit deze workout rond de 8. Je moet dus even zwoegen en zweten, maar na een tijdje ben je er ook weer van af. Het handige is dat je de workout gewoon thuis kan uitvoeren zonder al te veel poespas. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een stoel en eventueel een yoga-matje.

Hoe werkt het precies? Je voert gedurende de workout 12 oefeningen zoals planking, squats en crunches uit. Deze oefeningen zijn divers zodat je alle grote spiergroepen in een paar minuten aanpakt. Elke oefening duurt zo’n 30 seconden. Tussendoor heb je na iedere oefening tien seconden om weer even op adem te komen. Je kan er voor kiezen om maar één sessie van zeven minuten te doen. Maar als je het nog beter wil aanpakken kan je deze workout ook meerdere keren achter elkaar doen. Zo worden bijvoorbeeld drie sessies van zeven minuten aangeraden als je écht helemaal goed wilt sporten.

Wil je thuis ook aan de slag met deze trainingssessie? Dat kan! YouTube staat vol met filmpjes over de seven-minute-workout. Check bijvoorbeeld het filmpje hier boven. Tegenwoordig heb je ook handige apps waarbij je jouw vorderingen kan bijhouden. Aanrader is de gratis app Seven (verkrijgbaar voor Android en IOS). Met deze app wordt je door je virtuele ‘trainer’ er doorheen gecoacht. Daarnaast kan je met Seven een doel stellen. Namelijk: elke dag 7 minuten trainen voor zeven maanden lang. Hallo uitdaging!

Lijkt deze workout je al wat? Succes met sporten! 

Plaats een reactie