DIY: Fashion SOS kit

Help, er hang een draadje los! Shit, mijn jurkje blijft niet op z’n plaats! En OH NO, een dikke vlek in mijn shirt! Zal je net zien: heb je een geweldige outfit aan, is er plotseling iets flink mis mee. Maar geen nood: met deze DIY Fashion SOS Kit ben je overal op voorbereid.

Het doel van de zogenoemde Fashion SOS Kit is dat je in een klein doosje of tasje handige tools verzameld om last minute je kleding mee te repareren. Bewaar ‘m goed zodat je meteen te hulp kan schieten als dat nodig is. Of stop ‘m in je tas als je, voor het geval dat, op locatie snel iets moet repareren. Wat er allemaal in de kit gaat? Dat vertellen we je!

Schaar. Neem een klein (nagel)schaartje mee om loshangende draden bij naden af te knippen. Of ontdek je dat je nog een prijskaartje aan je kledingstuk hebt hangen? Oeps! Gelukkig kan je het er dan snel af knippen.

Kledingroller. Stop een kleine kledingroller in de kit voor het geval dat er veel pluisjes en haren op je kleding zit. Zo hoeven mensen niet te vragen of je in het stof heb liggen rollen…

Fashion tape. Voor als je kleding niet op zijn plek blijft: fashion tape, een soort plakband waar heel bekend Hollywood een grote voorraad van heeft liggen. Plak het dubbelzijdige tape op je kleding en klaar! Kan je gelukkig weer bedekt door het leven gaan.

Veiligheidsspeld. Kleding te groot? Of zit er een scheur in? Gebruik een veiligheidsspeld om alles op z’n plek te houden.

Naald en draad. Voor de echte pro’s onder ons: als je goed bent met naald en draad en als je last minute kleine gaatje in je outfit wilt fixen, neem dan een klein setje naald en draad mee.

Ossengalzeep-stick. Ai, knoei je per ongeluk met je drankje en is het resultaat een dikke vlek. Neem een ossengalzeep-stick mee om de schade enigszins te beperken. Wrijf samen met een beetje water over de boosdoener om de vlek minder erg te maken.

Doorzichtige nagellak. Voorkom dat je een klein gaatje in je panty nog verder doorscheurt (hallo ladder!) door er wat doorzichtige nagellak op te doen.

sewing-needle-541737_1920

Plaats een reactie