Bananenbrood is en blijft een favoriet, zowel als snack, ontbijt of avondeten! Deze lekkere healthy variant van de Hemsley zussen is heerlijk ter afwisseling en perfect tijdens de winterdagen. Eet warm en met een beetje lichtgezouten boter en geniet van deze lekkere Bananenbrood van Hemsley & Hemsley!
Benodigdheden (voor één brood of 15 muffins):
- Drie rijpe bananen
- 30 gram (gras)boter of kokosolie
- Twee eetlepels ahornsiroop of iets anders naar keuze
- Eén theelepel kaneel
- Eén theelepel vanille aroma/extract
- Drie grote eieren
- Een halve theelepel zuiveringszout
- Eén eetlepel citroensap
- 220 gram gemalen amandelen (amandelmeel)
- 30 gram gemalen lijnzaad
- Zeezout
- Een eetlepel heel lijnzaad (om te bestrooien)
Zo maak je het:
– Verwarm de oven op 170 graden. Bekleed een brood-/ cakevorm met een groot stuk bakpapier dat groot genoeg is om dicht te vouwen en het hele brood te verpakken.
– Prak de bananen en de boter in een kom met een vork. Voeg de ahornsiroop, kaneel, vanille, eieren, zuiveringszout, citroensap en een snufje zeezout toe. Klop alles met een garde door elkaar. Meng het amandelmeel (gemalen amandelen) en het (gemalen) lijnzaad door erdoor.
– Giet het mengsel vervolgens in de voorbereide vorm en bestrooi eventueel met een eetlepel (heel) lijnzaad.
Bak in de oven in 60/75 minuten gaar. Dek het brood na de eerste 30 minuten (als het al bruin is) af met het bakpapier.
– Haal de vorm na de hierboven aangegeven tijd uit de oven en laat eerst afkoelen. Serveer een plakje bananenbrood warm of op kamertemperatuur met wat lichtgezouten boter en een kop thee. Bewaar afgedekt brood maximaal een week in de koelkast of snijd in plakken en bewaar in de vriezer.
Tips:
- De bananenbrood is het lekkerst warm en met een laagje boter naar keuze.
- Je kunt een plak bananenbrood ook onder de gril verhitten!
- Let er op dat het loshangende bakpapier niet de randen of bovenkant van de oven raakt (je wilt natuurlijk niet dat het papier in de brand vliegt!)
- Meer van dit soort recepten? Klik hier en bestel ‘De kunst om goed te eten’ het boek van de Hemsley zussen!