Organize jouw kleding met deze 6 tips

Is jouw kledingkast bommetje vol? Of liggen er kledingstukken her in de her in de kamer verspreidt? Let dan even op! Want met deze handige tips gaat het opbergen van jouw kleding een stuk gemakkelijker (én beter).

pexels-photo-12967
Kleurrijk. Jasjes bij jasjes, jurkjes bij jurkjes en T-shirtjes bij T-shirtjes. Nee, doe dit juist niet! Organiseer jouw kledingkast in plaats daarvan op kleur. Zo ziet je kast er minder rommelig uit en heb je beter het overzicht. Zo zie je ook sneller wat leuk bij elkaar staat.

Dozen. Is je kast te vol? Maar kan je eigenlijk ook niets meer weggooien? Werk dan met een speciaal opbergsysteem. Gebruik een doos voor echt seizoensgebonden kleding zoals zomerjasjes en wollige wintertruien. Stop daar de kleding in die je op het moment niet nodig hebt. Gebruik weer een andere doos voor bijzondere outfits, zoals speciale cocktail jurkjes. Die heb je namelijk maar eens in de zoveel tijd nodig en het is daarom zonde dat ‘ie zoveel ruimte in beslag neemt.

Binnenstebuiten. Een tip van de Kardashians (zo is hun reality tv programma toch nog enigszins nuttig): doe je kleding binnenstebuiten als het vuil is. Zo ben je niet in de war of dat ene T-shirtje die verfrommeld op de grond ligt nou wel of niet schoon is. Ook handig op vakantie of als je een paar dagen weg bent trouwens!

Outfitfoto’s. Voorkom dat je uren voor de kast staat. Als je écht geen inspiratie meer hebt, kan je namelijk altijd nog grijpen daar deze handige tip. Ga je kleding eens bij langs en leg alvast verschillende setjes klaar. Maak er foto’s van en hang het kiekje aan een kledinghanger. Zo zie je in een oogopslag welk jasje nou bij welke broek leuk staat en bespaar je ’s ochtends veel tijd bij het aankleden. Handig!

One in, one out. Geen bomvolle kasten meer met deze gouden regel. Koop alleen iets als er ook wat uit de kast gaat. Zo voorkom je dat je overdadig kleding gaat kopen en dat je zelfs miskopen begaat. Fijn voor de kledingkast en nog beter voor de portemonnee.

Blik lipjes. Sla die cola blikjes maar in, want voor deze laatste tip heb je de lipjes ervan nodig! Bespaar meer ruimte door een lipje aan een kledinghanger te hangen. Aan het lipje kan je nog een extra kledinghanger aan bevestigen. Is dat niet slim?

Plaats een reactie