Food special: Gember

Als je nog nooit gember hebt gebruikt, kan het er nogal vreemd uitzien. Toch wordt deze kleine wortel in heel veel recepten gebruikt. Lees snel verder en maak kennis met gember… Enjoy!

ginger-277874_1920

Engelse benaming: Ginger (handig om te weten als je veel Engelse/Amerikaanse recepten gebruikt).

Hoe gebruik je gember? Misschien niet wat je meteen zou verwachten, maar gember wordt op verschillende manieren gebruikt. Zo vereist een recept misschien alleen de schil van de wortel terwijl een ander gerecht juist een geschild stuk nodig heeft. De schil wordt vaak geraspt en gemberpoeder is weer een andere variant. Gember wordt dus als specerij gebruikt en staat bekend om de scherpe, maar aangename smaak.

Voordelen: Gember staat bekend om de positieve effecten. Zo zou de specerij goed zijn voor een mooie huid en een reinigend effect hebben op het lichaam. Zo is gember ook wel eens gebruikt als medicinale specerij.

Waar koop je gember? Gember kopen wij het liefst los in de supermarkt of op de markt. Je kunt hier gemakkelijk zelf een stukje uitkiezen. Bovendien is gember heel goedkoop en betaal je iets van dertig cent voor een klein stukje!

Favoriete recepten: Gember gebruik ik graag in recepten! Een beetje gemberpoeder in ontbijtrepen of healthy snacks of een lekker drankje met gember.

Gember drankje: Probeer bijvoorbeeld een kopje heet water met verse citroenschijfjes en dunne schijfjes gember of een hoog glas met een scheutje versgeperste sinaasappelsap, een paar stukjes gember en aangevuld met koud water (normaal of met prik!).

Gember Cookies: De Hemsley zussen hebben een heerlijk recept voor holiday cookies waar gember centraal staat! De scherpe, maar toch heel lekkere smaak van gember maakt dit recept helemaal af en smaakt heerlijk (ook als je niet zo van scherpe smaken houdt). Klik hier voor het recept van de Holiday Spiced Ginger Biscuits van Hemsley & Hemsley.

Plaats een reactie