5-minute Chocolate Mousse

Deze 5-minute Chocolade Mousse is een stuk gezonder dan de meeste recepten en is zo gemaakt! Maak lekker als dessert op een cheat day of als lekkere snack voor de echte chocolate addicts onder ons. Enjoy!

5-minute Chocolate Mousse

Deze ‘healthy’ 5-minute Chocolate Mousse is perfect als dessert voor een dinner party en gemakkelijk genoeg om ook eens door de week te maken. Chocolate gravings, maar liever geen grote reep chocolade in één keer wegwerken? Probeer dan eens dit recept en laat je overtuigen door onze zalige, romige chocolade mousse. Enjoy…

 

Benodigdheden voor de 5-minute Chocolate Mousse:

  • Een halve (goed rijpe) avocado
  • Vijf eetlepels Griekse yoghurt
  • Een eetlepel agave of ahorn siroop
  • Twee grote verse dadels of vier kleine dadels
  • Een theelepel vanille-extract
  • Twee eetlepels cacaopoeder
  • Een snufje zeezout
  • Twee biscuits/koekjes naar keus. Bijvoorbeeld twee San Francisco’s
  • Een handje kleine stukjes pure chocola (minimaal 70 procent cacao)
  • Kokossnippers (voor de garnering)

Zo maak je het:

  • Doe een halve avocado (geschild en in stukken gesneden), vijf eetlepels yoghurt, een eetlepel siroop, theelepel extract, verse dadels (zonder pit), een snufje zeezout en twee biscuits (naar keus en in stukken) in een keukenmachine. Mix net zolang tot er een dik glad mengsel overblijft.
  • Doe het mengsel in een kommetje en voeg twee eetlepels cacaopoeder toe. Zorg ervoor dat je alles goed door elkaar roert!
  • Gebruik ongeveer een kwart van een reep pure chocolade en breek of snijd de chocola in kleine stukjes. Roer de stukjes chocola vervolgens door je chocolade mousse.
  • Doe je mousse nu in een mooie kom en garneer je 5-minute Chocolate Mousse!

Gebruik kokossnippers om je Chocolate Mousse te garneren en eventueel nog een biscuit of wat stukjes dadel en geniet van je 5-minute Chocolate Mousse!

 

Tips:

  • Geen dadels in huis? Gebruik dan een banaan. Je kunt ook een banaan uit de vriezer gebruiken voor een extra dikke, koude mousse.
  • Wat meer tijd? Laat je mousse dan nog wat extra opstijven in de koelkast.
Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.