Amandelmelk Opschuimen 101: De Perfecte Latte!

Matcha Green Tea Latte is bij mij favoriet! En dit heeft vooral te maken met de perfecte opgeschuimde melk bovenop mijn drankje. Maar hoe doe je dit eigenlijk? Melk goed opschuimen? Geen idee? Lees dan maar snel verder voor onze Amandelmelk Opschuimen 101. Good luck!

Amandelmelk Opschuimen 101:

Luxe melkopklopper of mini opklopper?

Melkopkloppers komen in allerlei luxe en allerlei verschillende uitvoeringen. Zo zijn er de grote melkopkloppers die tegelijkertijd je melk opwarmen en het ook nog eens opschuimen. Eenvoudig & snel, maar meestal wel prijzig. Verder zijn er ook nog opkloppers, zoals de kleine mini opkloppers. Met deze kleine apparaatjes (ongeveer twee batterijen in) kun je eenvoudig je (al verwarmde) melk opschuimen. Makkelijk in gebruik en snel schoongemaakt! Niet zo’n grote fan van de latte? Dan raden wij de laatste optie aan. Al verkrijgbaar voor ongeveer €2 bij Blokker.

 

Gewone melk vs almond milk

Wanneer je voor het eerst zelf melk gaat opschuimen, merk je al snel dat er een aantal verschillen zijn tussen bijvoorbeeld een normale melk en amandelmelk. Normale melk is meestal vrij simpel op te kloppen, maar amandelmelk kan iets lastiger zijn als je hetzelfde effect wilt bereiken. Wanneer gebruik je nou eigenlijk almond milk? Amandelmelk is een fijne vervanger als je bijvoorbeeld geen zuivel mag of wanneer je de perfecte Matcha Green Tea Latte (klik hier voor onze how-to) wilt maken!

 

How-to

Zo kloppen wij onze amandelmelk: Vul je kom met wat (amandel)melk (ongeveer 100/150 ml), verwarm het voor een paar minuten in de magnetron, maar pas op dat je melk niet te heet wordt! Klop vervolgens je warme melk op met je eenvoudige handmatige melkopschuimer. Zorg ervoor dat je melk lekker luchtig is en schuimt en schenk het vervolgens over naar je drankje. Amandelmelk opschuimen lukt meestal beter in kleine hoeveelheden. Gebruik daarom twee bakjes tijdens het opschuimen, zodat je het perfecte schuim vast kunt overscheppen en ook echt alle melk perfect kunt opschuimen!

5 Tips voor tijdens het opschuimen:

  • Verwarm je melk niet te heet (mag niet koken)
  • Gebruik niet te veel in één keer
  • Gebruik twee bakjes om efficiënte en sneller aan de slag te gaan als je een kleine handmatige melkopschuimer gebruikt
  • Klop niet voor een te korte tijd
  • Wees geduldig (het kan even duren)

Plaats een reactie