De cocktailbar

Een Cosmopolitan alstublieft! Het is zaterdagavond en dat mag best met een lekkere cocktail gevierd worden, toch? Tegenwoordig hoef je daarvoor echt niet meer naar de bar te gaan. Je kan ze ook heel gemakkelijk én budgetproof thuis maken! Het boek De Cocktailbar van Dan Jones laat je zien hoe jij in een handomdraai de beste cocktails brouwt.

FullSizeRender

Laatst nam ik een kijkje bij één van mijn favoriete winkels: Sissy Boy. Terwijl ik tussen al het leuks aan het neuzen was, zag ik in mijn ooghoek een kookboek liggen dat meteen mijn interesse wekte. Niet omdat ik zo’n enorme schuipzuit ben, maar omdat het er zo leuk uit zag, rekende ik direct De Cocktailbar af. Tja, wat kan ik zeggen? Ik zwicht nou eenmaal heel gemakkelijk voor leuk spul. En dat het boekje over lekkere cocktails ging? Dat was natuurlijk mooi meegenomen.

De Amerikaanse Dan Jones leert je in De Cocktailbar mixen, shaken én roeren als geen ander. Van de bekende klassiekers, zoals de mojito en de Cosmopolitan, tot de iets minder bekende versnaperingen: Jones geeft in zijn boek, dat door menig mens als dé cocktailbijbel wordt beschreven, meer dan 80 lekkere cocktail-recepten weg.

IMG_1646

Het kookboekje begint bij the essentials. Jones trekt de keukenkastdeuren open en legt uit wat er in moet staan om een lekkere cocktail te kunnen brouwen. En geen zorgen: daarvoor hoef je echt geen gigantische drankvoorraad te hebben. In het boek wordt uitgelegd wat de basis precies is en hoe je daar oneindig mee kan varieren. Bovendien gooit Dan ook de “gereedschapskist” open en legt hij uit welke handige hulpjes, zoals de shaker en een ijsring, je nodig hebt om een cocktail te maken.

Naast alle benodigdheden wordt er in het boek ook kleine theorielesjes gegeven. Zo vertelt De Cocktailbar je alles over de technieken. Hoe moet je eigenlijk shaken? Hoe decoreer je de randen? En hoe kan je een drankje het beste koelen? Daarnaast gaat Dan verder in op de smaken en neemt hij alle zoetjes en zuurtjes van een cocktail met je door.

IMG_1645

Na de nodige theorie gaat het boek verder met het échte werk: de recepten! Bij elke cocktail worden er met leuke en vooral duidelijke illustraties uitgelegd wat je nodig hebt en hoe je ‘m bereidt. De uitleggen zijn zo helder dat iedere beginneling als een volleerde bartender een lekker drankje kan maken.

Waarom dit boekje dé cocktailbijbel wordt genoemd snap ik inmiddels wel. De Cocktailbar is oprecht een super leuk kookboek voor iedereen die van een lekker drankje houdt (cadeautip!). Wie meer over cocktails wilt weten en ze thuis wilt bereiden, kan zijn hart ophalen met dit boek. De Cocktailbar is te koop voor €12,50 bij de (online) boekhandel en kookwinkel.

IMG_1647

Plaats een reactie