Salade Special #1

Vandaag delen we onze allereerste vrijdag Special en dat doen we met salades! Lekker als lunch, diner of bijgerecht. Vandaag delen we de eerste twee recepten van onze Salade Special om je simpele groene salade net even iets extra’s te geven. Enjoy!

Salade Special

Vandaag delen we deel 1 van onze Salade Special. Lees snel verder en probeer deze nieuwe lekkere sla-combinaties!

 

Frisse Sugar Snaps Salade

Sugar Snaps zijn perfect om toe te voegen aan een salade: lekker zoet en lekker knapperig! Ook bij noedels zijn Sugar Snaps de ideale toevoeging.

Benodigdheden (1 portie): 

  • Een handje Sugar Snaps
  • Een handje geroosterde amandelen
  • Een snufje zeezout, snufje peper
  • Ongeveer 30 gram feta kaas (verkruimeld)
  • Een scheutje olijfolie (vierge) en een scheutje extra vierge olijfolie (voor de Sugar Snaps en voor de dressing)
  • Een halve citroen
  • Sla naar keuze (bijvoorbeeld veldsla of ijsbergsla)

Recept: 

  • Was de sla, knip/snijd deze in kleine of juist grove stukken en doe een beetje in een salade kom.
  • Wok de Sugar Snaps in een beetje (vierge) olijfolie verhit in een wokpan. Wok de groenten voor een paar minuten, zodat ze lekker knapperig zijn, maar niet te hard.
  • Voeg de Sugar Snaps toe aan de sla en voeg een handje geroosterde amandelen toe en wat verkruimelde feta kaas.
  • Maak de dressing met een beetje extra vierge olijfolie, het sap van een halve citroen en een snufje versgemalen peper en zeezout.

Voeg de dressing toe aan je sla mix en geniet van je Frisse Sugar Snaps Salade!

 

 

Zoete Witlof salade

Witlof heeft een vrij bittere smaak. Toch heeft deze salade de perfecte balans tussen zoet en bitter door de combinatie van het zoete fruit met de bittere groente!

Benodigdheden (1 portie):

  • Een stronkje witlof/witlofbladeren
  • Ongeveer drie grote verse dadels
  • Een stukje venkel/salade-ui of selderij
  • sinaasappelpartjes (zonder vlies), van ongeveer een halve sinaasappel
  • Sap van een halve sinaasappel
  • Een scheutje (extra vierge) olijfolie
  • Een snufje zeezout en peper
  • Sla naar keuze

Recept:

  • Was je favoriete sla en snij/knip deze vervolgens in kleine stukjes of juist grove stukken. Doe de salade vast in een salade kom.
  • Breek nu bladeren van de witlof stronk af en snijd deze in dunne reepjes. Als de reepjes te lang zijn, kun je ze altijd nog een keer door het midden snijden.
  • Voeg de witlofreepjes toe aan je salade.
  • Snijd nu de drie grote verse dadels door het midden, haal de pit eruit en snijd de dadels in kleine blokjes.
  • Pak vervolgens een bordje om op te snijden of een snijplank. Je kunt kiezen om één van de volgende ingrediënten te gebruiken: venkel, salade-ui of selderij. Wij gebruiken graag venkel. Gebruik je ingrediënt naar keuze en snijd deze in kleine stukjes. Voeg de gesneden stukjes toe aan de salade.
  • Snijd vervolgens een sinaasappel door het midden en gebruik eerst de helft. Gebruik de partjes en snijd voorzichtig de velletjes er vanaf. De partjes hoeven er niet perfect uit te zien en kunnen gewoon in kleine stukjes worden gebruikt. Voeg het fruit toe aan de salade.
  • Voor de dressing: gebruik een scheutje exra vierge olijfolie en voeg het sap van de andere helft van de sinaasappel toe. Mix het goed door elkaar en maak je dressing af met een snufje versgemalen zeezout en peper.

Voeg de dressing toe en geniet van je Zoete Witlof Salade!

 

Houd de vrijdag recepten in de gaten. Binnenkort staat Salade Special #2 online!

Plaats een reactie