Oui, oui un clafoutis! Plannen voor een gezellig etentje vanavond maar je hebt niet zo veel tijd? Maak dan deze Franse clafoutis. Super lekker en zo easy peasy simpel dat je geen stress krijgt bij het maken ervan. Lees verder voor het recept!
Wat heb je nodig?
- 2 eieren
- 350 ml melk
- 150 gram bloem
- 60 gram suiker
- snufje zout
- Grote handvol met frambozen of kersen
- klontje boter
- poedersuiker
- optioneel: klein snufje vanillesuiker voor extra smaak
- optioneel: vanille-ijs om bij op te dienen
Wat moet je doen?
Een clafoutis een klassiek dessert uit de Franse keuken. Gelukkig is ‘ie super simpel om te maken en tover je dus in een mum van tijd een lekker toetje op tafel. Om te beginnen doe je de bloem, suiker en het snufje zout in een beslagkom. Voeg vervolgens ook de “natte” ingrediënten, de melk en eieren, hier aan toe.
Mix met de hand of met een apparaat dit beslag tot een egaal mengsel. De klontjes moeten dus weg zijn! Je zult zien dat het mengsel op een pannenkoekenbeslag zal lijken. Giet het mengsel in een lage ovenschaal, die je eerst heb ingevet met een klein beetje boter, en doe hier het fruit bij.
Zet de clafoutis voor 45 tot 50 minuten in de oven op 175 graden. Als de bovenkant mooi goudbruin is geworden, kan je ‘m eruit halen. Laat de clafoutis even afkoelen en strooi daarna nog wat fruit en een laagje poedersuiker erop. Serveer de clafoutis met een bolletje vanille-ijs en dan is het smullen geblazen!
Bonne appetit!