Fris Mango-Sinaasappel Dessert

Dit Frisse Mango-Sinaasappel Dessert is perfect als last-minute toetje! Zo gemaakt en ideaal als je van frozen yoghurt houdt! Lees snel verder voor het recept en probeer het eens zelf!

Mango-Sinaasappel Dessert

Dit dessert is eenvoudig, maar elegant! Perfect als last-minute optie… Enjoy!

 

Benodigdheden:

  • Ongeveer 100 ml Griekse yoghurt
  • Twee kleine stukjes cacao boter
  • Een handje bevroren mango stukjes (ongeveer een kwart mango)
  • Een klein scheutje Amandelmelk
  • Kokossnippers
  • Eén sinaasappel (voor geraspte sinaasappelschil en een sinaasappelschijfje)
  • Geraspte pure of melk chocola

 

Zo maak je het Mango-Sinaasappel Dessert:

  • Gebruik voor dit recept mango uit de vriezer! Je kunt zelf stukjes mango in de vriezer bewaren of een doosje diepvries fruit gebruiken. Gebruik ongeveer een kwart van een mango (in kleine stukjes). Doe de gesneden, bevroren mango in de blender/keukenmachine.
  • Voeg de volgende ingrediënten toe aan de mango in de blender of keukenmachine: 100 milliliter Griekse yoghurt, twee stukjes cacaoboter en een klein scheutje amandelmelk.
  • Blendeer/mix het geheel tot een dik, zacht mengsel dat ongeveer dezelfde structuur als ijs heeft. Als het niet dik genoeg is, kun je altijd nog wat meer bevroren mango stukjes toevoegen.
  • Schep/giet het mengsel in een mooi dessertkom en begin nu met de garnering.

 

  • Voor de garnering: rasp wat sinaasappelschil en doe dit op het toetje. Verdeel vervolgens nog wat kokossnippers over het dessert en rasp een stukje pure chocolade of melk chocolade over het het hele dessert (zoveel als je wilt!). Maak het af met een schijfje sinaasappel en voila! Je Frisse Mango-Sinaasappel Dessert is klaar!

 

Tips:

  • Ook erg lekker met wat cacao poeder i.p.v. geraspte chocola of met een paar kleine stukjes sinaasappel er doorheen geroerd!
  • Je kunt veel met geraspte chocola! Maak dikke slierten of juist hele dunne rasp en gebruik bijvoorbeeld verschillende soorten chocolade. Witte chocola is ook erg lekker bij sinaasappel 😉

Plaats een reactie