Homemade Healthy Snickers Bites

Gek op candy bars, maar niet echt fan van al die calorieën? Probeer dan eens een eenvoudige healthy variant van bijvoorbeeld een snickers! Deze Snickers Bites zijn zo gemaakt en perfect als snack voor jezelf of gasten. Lees snel verder voor het recept en probeer eens uit. Enjoy!

DSCN8957

Benodigdheden (voor 10 Snickers Bites):

  • 60 gram pinda’s
  • Handje havermout
  • Drie eetlepels almond butter
  • Een scheutje amandelmelk
  • Ongeveer 200 gram pure chocolade

Zo maak je ze:

– Leg een bord of bakplaat klaar met een stukje bakpapier voor je begint aan de Snickers Bites

– Doe alle ingrediënten (behalve de chocolade) samen in een kom, meng goed door elkaar en kneed tien kleine ronde balletjes van het mengsel. Plaats ze op je bord of bakplaat.

Laat de balletjes nu eerst ongeveer een uur hard worden in de koelkast voor je verder gaat met de Snickers Bites!

– Smelt ongeveer 200 gram pure chocolade au bain marie (dus in een grote kom boven een steelpan met heet water (niet kokend water!). Blijf roeren en let erop dat het water niet te heet wordt en je chocolade verbrand.

– Pak de balletjes uit de koelkast en haal ze door de chocolade met een satéprikker. Gebruik een tweede prikker om ze weer op het bakpapier te krijgen zonder de balletjes aan te raken.

– Als alle balletjes volledig bedekt zijn met pure chocolade kunnen ze weer de koelkast in.

Laat de Snicker Bites hard worden in de koelkast. Na ongeveer een uurtje zijn ze wel klaar en kun je genieten van deze heerlijke Homemade Healthy Snickers Bites!

Tips:

  • Liever wat ongezonde, maar erg lekkere Snickers Bites? Vervang de pure chocolade voor melk en voeg wat eetlepels caramel toe aan je mengsel. Experimenteer eventueel met wat noga!

 

 

 

Plaats een reactie