Couscous is perfect om even snel een maaltijd te bereiden! Zo gemaakt en perfect te combineren met wat fruit of groenten. Bovendien is couscous binnen 10 minuutjes klaar. Benieuwd hoe je een kom perfecte Couscous klaarmaakt? Lees dan snel verder en volg deze how-to!
Couscous is erg makkelijk en zo gemaakt… Probeer deze basic maaltijd eens uit en maak het je eigen. Enjoy!
Benodigdheden voor de perfecte couscous
- Zakje couscous
- Velletje keukenrol
- Kleine pan met een deksel (ligt eraan voor hoeveel personen je couscous klaarmaakt, gebruik anders een grotere pan)
- Een flinke snuf vers gemalen zeezout
- Een scheutje olijfolie
- Een grote lepel
Zo maak je dit gerecht
- Zet om te beginnen vast alle ingrediënten klaar en pak de pan erbij.
- Meet vervolgens genoeg couscous af voor het aantal personen waar je voor kookt (één zakje couscous is vaak voor ongeveer acht personen). Meet nu net zoveel couscous af als water dat je gebruikt voor dit gerecht en zet de pan met water vast op.
- Wacht totdat het water in de pan kookt en voeg vervolgens de couscous toe. Zorg ervoor dat je verhouding couscous/water goed is afgemeten. Voeg vervolgens nog een flinke snuf gemalen zeezout toe.
- Haal de pan nu van de hete plaat en laat de couscous voor ongeveer tien minuten staan, zodat al het water door de couscous wordt opgenomen. Plaats het deksel op de pan en plaats een stukje keukenrol tussen de pan en het deksel.
- Roer na ongeveer vijf tot tien minuten met een grote lepel door de couscous en voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe.
- Je basic couscous is nu klaar! Maak je maaltijd af met wat lekkere ingrediënten en groenten of fruit en geniet van deze easy maaltijd!
Tip
- Wij combineren een couscous maaltijd graag met wat vers fruit! Onze favorieten? Blokjes mango of verse granaatappelpitjes.