Tomatenrisotto à la Uit Paulines Keuken

Risotto. Het staat bekend als het ultieme comfort food. Maar het staat er ook om bekend dat het lastig is om te maken. Gelukkig is deze tomatenrisotto à la Uit Paulines Keuken helemaal foolproof. Geen mislukte rijstkorrels dus, maar een heerlijke avondmaal! Lees snel verder voor het recept.

img_3620

Wat heb je nodig (voor vier personen)?

  • 200 gram cherrytomaten
  • drie teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 300 gram risotto
  • 100 ml witte wijn
  • 400 ml kippenboullion
  • basilicum
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Wat moet je doen?

Verwarm de oven op 200 graden. Pak de cherrytomaten, twee teentjes knoflook en wat olijfolie erbij. Doe de tomaatjes in een schaal, die in de oven kan, en besprenkel de tomaten met wat olijfolie en peper en zout. Plet de twee teentjes knoflook met een mes en doe ook deze in de schaal. Zet de schaal vervolgens voor een halfuurtje in de oven.

Ondertussen ga je met de risotto bezig. Snijd een ui en een teentje knoflook. Zet een pan op het vuur, doe er wat olijfolie in en fruit de ui en het teentje knoflook op een laag vuurtje. Als de ui glazig is geworden, kan je de tomatenblokjes erbij doen. Laat dit even goed warm worden. Voeg vervolgens de risotto toe. Wacht totdat deze korrels ook glazig zijn geworden en blus dan het geheel af met de witte wijn. Roer het goed door totdat het vocht door de risotto is opgenomen. Voeg vervolgens beetje bij beetje de kippenbouillon toe. Blijf ondertussen goed roeren totdat het vocht is opgenomen voordat je weer een beetje bouillon toevoegt. Als je alle bouillon erbij hebt gedaan, breng je de risotto op smaak met de parmezaanse kaas, de peper en een beetje zout. Proef zo nu en dan om te kijken of de risotto gaar is.

Haal de tomaatjes uit de oven en dien de tomatenrisotto op de borden. Voeg hier de tomaatjes aan toe en doe er bovendien ook basilicum en een beetje parmezaanse kaas bij. Eet smakelijk!

De credits voor dit heerlijke recept gaan naar Uit Paulines Keuken. 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.