Leuk kookboek: recepten uit de Big Apple

Donuts, brownies en héél véél hamburgers: wie in New York is geweest, of er net zoals ik binnenkort naar toe gaat, weet dat de Amerikaanse keuken heel divers, super lekker en natuurlijk vettig is. Voor mijn verjaardag, afstuderen én alvast als opwarmertje voor mijn trip ontving ik van een vriendin een super leuk kookboek. In het kookboek New York zijn er maar liefst 130 recepten uit de Big Apple verzameld zodat je een stukje Amerika in eigen keuken kan proeven, zonder dat je daarvoor naar de andere kant van de oceaan moet. 

FullSizeRender

Een dikke pil is het New Yorkse kookboek. Logisch, want Amerika is heel wat smakelijke gerechten rijk. In “New York, recepten uit de Big Apple” gaat schrijver Marc Grossman op zoek naar typische recepten die New York typeren. Van filtered coffee tot cheesecake en van bagels tot crispy bacon: wie alleen al door het boek bladert, krijgt het idee dat hij of zij een Amerikaanse keuken binnen loopt.

IMG_2255
Het kookboek is in verschillende categorieën gedeeld: koffie, ontbijt, brunch (heel belangrijk in New York!), lunch en snacks. Per hoofdstuk worden er tientallen overheerlijke recepten gegeven waarvan je al gaat water tanden als je alleen al naar de prachtige foto’s kijkt. Bij ieder recept zijn de invloeden van de culturen, religies en wijken in New York voelbaar. Schrijver Grossman neemt je mee door Chinatown en Little Italy en leid je bovendien langs de typische foodtrucks die op elke straathoek te vinden zijn. Bovendien zijn een groot deel van de gerechten Joods, aangezien een aanzienlijk deel van de inwoners van New York Joods is. 

IMG_2256

Wie gek is op New York of wie meer over deze keuken wilt weten, moet absoluut een kijkje nemen in dit te gekke kookboek. Doordat er zoveel recepten gebundeld zijn, kan het haast niet anders dan dat er genoeg lekkere gerechten voor jou in staan. Zo ontdek je in eigen Hollandse keukentje de echte smaak van Amerika. Dan zeggen wij: kom maar op met de s’mores, lollypops en pancakes!

FullSizeRender[1]

Plaats een reactie