Challenge: 1x per week je haar wassen

Embrace your inner hippie en zorg wat beter voor het milieu en voor jezelf! Doe mee met een iets meer natuurlijkere en gezondere lifestyle: stop minder troep in je lichaam, zorg beter voor jezelf en kies voor natuurlijk. Daarom vandaag een nieuwe challenge, wat voor sommigen (Karlijn) nogal een uitdaging kan zijn. De komende maand gaan we maar 4x (!) ons haar wassen. Doe je mee?

Haar Wassen

Misschien lastig, 1x je haar wassen, maar het proberen waard. Probeer het eens uit en take care of your hair!

Challenge

Eén keer per week je haar wassen betekent natuurlijk niet één keer  per week douchen! Je kunt gewoon ’s ochtends onder de douche springen, maar houd het dan lekker kort en skip the shampoo. Zo ben je ’s ochtends ook nog eens sneller klaar! Valt best wel mee, zo’n challenge, vooral als je er ook nog iets aan hebt 😉

 

 

Inspiratie

Nog niet helemaal overtuigd? Ga dan eens op onderzoek en kijk welke mensen nog meer voor een natural lifestyle kiezen! Misschien een vriend of vriendin of één van je favoriete celebrities. Shailene Woodley wast bijvoorbeeld heel weinig haar lokken en is grote fan van natuurlijk en zorgen voor het milieu. Er zijn natuurlijk ook culturen waar sommige meisjes nooit hun haar knippen en het alleen met water wassen. Zo las ik vroeger eens in een artikel. Deze meisjes hadden supergezond en mooi haar! Wie wil dat nou niet? 😉

Verder is de beste manier natuurlijk om het zelf te proberen 😉 Houd je ervaring bij en bedenk voor jezelf waarom je deze challenge wilt proberen.

 

Verzorging tips

Hoe verzorg je dan je haar? Een week je haar wassen kan soms moeilijk zijn om vol te houden. Gelukkig zijn er genoeg trucjes om je haar lekker fris en mooi te houden. Was je haar eens alleen met water en geen shampoo en gebruik eventueel een klein beetje kokosolie of olijfolie om je haar te verzorgen en mooi zacht te maken. Doe ’s avonds een beetje in je haar en was het er ’s morgens even uit. Lekker simpel, maar effectief.

Plaats een reactie