Masterchef Chocolate Mousse

Chocolade Mousse is één van de makkelijkere desserts; je hebt er niet veel voor nodig en het is zo gemaakt. Vandaag delen we een eenvoudig, maar lekker Masterchef Chocolate Mousse recept van Matt Preston. Perfect voor een rainy afternoon of een last minute dinner party. Lees snel verder en probeer eens voor jezelf. Enjoy!

DSCN9391

Benodigdheden:

  • 170 gram pure chocolade
  • 80 ml melk
  • Twee eidooiers
  • Vier eiwitten
  • Twee eetlepels witte basterdsuiker

Zo maak je het:

– Smelt de pure chocolade au bain Marie (in een kom boven een steelpan met heet water) en roer af en toe even door. Giet de chocolade over in een andere kom en laat afkoelen.

– Breng in een andere pan de melk aan de kook en roer die door de chocolade met een garde. Zet het mengsel nu even aan de kant en laat het eerst even afkoelen.

– Roer nu de eidooiers door het mengsel met een garde.

– Doe de eiwitten in een grote kom en mix net zolang tot de eiwitten in pieken blijven staan. Voeg langzaam de suiker toe tijdens het mixen.

– Spatel, als de chocolade iets is afgekoeld, 1/3 van de opgeklopte eiwitten door de chocolade. Spatel langzaam de rest door de chocolade heen totdat de ingrediënten goed zijn gemengd.

– Dek de mousse af met wat doorzichtige folie en zet voor minstens een uur in de koelkast.

Serveer de mousse in een mooi glas of kom, garneer eventueel met wat slagroom en/of aardbeien en geniet van deze heerlijke Masterchef Chocolate Mousse!

Plaats een reactie