No Bake Peanut Butter Pie

Het recept voor deze heerlijke easy No Bake Peanut Butter Pie vond ik vorige week op de site van Julianne Hough. Een heerlijke glutenvrije veganistische snack voor ieder moment van de dag! Het recept komt origineel van iFOODreal. iFOODreal is een website met heerlijke clean eating recipes. En geloof mij, na dit recept ben je meteen fan!

Peanut Butter Pie

Maak deze heerlijke No Bake Peanut Butter Pie en geniet van een heerlijke healthy snack. Perfect als je houdt van clean eating!

Benodigdheden voor de Peanut Butter Pie

Voor de korst:

  • Eén cup ongezouten/onbewerkte walnoten of pecannoten (ik gebruikte pecannoten)
  • Eén cup ongezouten/onbewerkte cashews
  • Twee eetlepels agave, honing of maple syrup (ik koos voor maple syrup)
  • Drie tot vier eetlepels amandel, rijst of soya melk (ik gebruikte amandelmelk
  • Twee theelepels pure vanille extract. Gebruik bijvoorbeeld twee vanillestokjes en schraap hier zelf de vanille uit met een mesje
  • Eén theelepel kaneel
  • Een flinke snuf zout (ik gebruikte vers gemalen zeezout)

 

Voor de vulling:

  • Eén cup organische pindakaas, ongezouten (als er wel zout in de pindakaas zit, hoef je dit niet meer zelf toe te voegen)
  • Drie rijpe medium bananen
  • Drie eetlepels amandel, rijst of soya melk
  • Twee theelepels pure vanille extract
  • Een flinke snuf zeezout (tenzij dit al toegevoegd is)

 

Voor de garnering:

  • Eén derde cup chocolate chips. Geen chocolate chips in huis? Ik gebruikte geschaafde pure chocolade voor over de taart. Verder mengde ik een eetlepel maple syrup met wat stukjes pecannoten en een flinke snuf zeezout. Dit verdeelde ik over de taart als extra topping.

 

*Voor deze taart heb je een taartvorm nodig van ongeveer 22 centimeter

 

Zo maak je de Peanut Butter Pie

  • Doe alle ingrediënten voor de korst in een keukenmachine en maal alles samen. Mix net zolang totdat er een grote bal deeg ontstaat. Schraap het deeg van de randen bij elkaar en mix verder. Als je mengsel iets te droog lijkt, voeg dan nog wat extra melk toe. Let wel op dat je niet te lang mixt! Je korst moet niet in een fijne notenpasta veranderen. Doe de korst vervolgens in de taartvorm en verdeel het mengsel over de bodem en de randen. Gebruik een vorkje voor een mooi motiefje op de korst. Maak vervolgens de vulling.
  • Spoel de keukenmachine schoon of was hem even af en voeg vervolgens de ingrediënten voor de vulling toe. Mix net zolang totdat er een glad mengsel ontstaat en alle ingrediënten goed verwerkt zijn. Schraap alles goed bij elkaar en doe het mengsel vervolgens ook in de taartvorm. Maak de bovenkant van de taart recht met een spatula. Garneer je taart nog met een lekkere topping en plaats je Peanut Butter Pie in de oven.
  • Doe een stukje doorzichtig folie over de taart en plaats deze voor drie tot vier uur in de vriezer. Haal de taart 30 minuten voordat je een stukje wilt nemen uit de vriezer en geniet vervolgens van deze heerlijke no bake lekkernij. Enjoy!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.