Havermout Scrambled Eggs: een lekker powerontbijtje met ei, banaan en havermout. Een fijne powercombinatie voor een drukke dag of een flinke workout. Garneer met vers fruit en kokos en geniet van dit heerlijke vullende, zoete ontbijtje. Enjoy!
Een lekker power ontbijtje waar je heel de dag op vooruit kunt! Ik raad dit ontbijt aan voor een workout of een lange dag. Misschien niet heel lekker als je niet van eieren ’s ochtends vroeg houd, maar perfect rond een uur of half tien 😉
Benodigdheden voor havermout scrambled eggs:
- Eén ei
- Eén banaan (geprakt)
- Een handje havermout (of iets meer naar wens)
- Een snufje zeezout
- Een snufje kaneel
- Een beetje agave siroop of ahorn siroop of eventueel honing (naar smaak)
- Vers fruit: bijvoorbeeld verse stukjes mango, bosbes of verse frambozen!
- Kokossnippers/gemalen kokos voor de garnering
Zo maak je het havermout ontbijtje:
- Prak een banaan in een kom (een rijpe banaan is makkelijker te prakken) en voeg een snufje zeezout en kaneel erbij. Klop met een garde en voeg het ei toe. Roer vervolgens een handje havermout door het mengsel.
- Verhit een beetje kokosolie in een pan en bak het omelet. Verdeel het ei in kleine stukjes en let op dat je de scrambled eggs niet aanbranden. Roer alles goed door elkaar tot het ei goed gaar is.
- Doe de scrambled eggs op een bord en voeg het verse fruit, zoals mango, toe en een klein handje kokossnippers. Voeg eventueel nog een scheutje siroop of honing of een extra snufje kaneel toe.
Maak je eigen variatie van dit ontbijtje en geniet van heerlijke Havermout Scrambled Eggs!
Tips:
- Garneer je bord met druppeltjes/stipjes siroop (agave of ahorn) of honing en kleine snufjes kaneel voor een mooi opgemaakt bord!
- Maak dit ontbijtje ook eens als Havermout Omelet of gebakken eieren met lekkere gebakken krokante havermout…