Lekkere eenvoudig gemaakte Homemade Kwark. Eet als ontbijtje of lekker tussendoor en geniet van deze zoete yoghurt. Maak een dagje van tevoren, dit recept is namelijk perfect als snel ontbijtje!
Een lekker simpel ontbijtje dat je eenvoudig een avond van tevoren kunt maken…
Benodigdheden voor de Homemade Kwark:
- Ongeveer 150 ml Soya yoghurt
- Een paar eetlepels Griekse yoghurt
- Een handje havermout
- Een handje bevroren blauwe bessen
- Een handje bevroren frambozen
Zo maak je het zelf:
Van tevoren: Gebruik bevroren fruit om je yoghurt lekker dik te maken!
- Pak een handje bevroren blauwe bessen uit de vriezer en een handje bevroren frambozen. Doe het fruit in de de blender of in een keukenmachine. Voeg ongeveer 150 ml Soya yoghurt toe en een paar eetlepels Griekse yoghurt. Doe er vervolgens nog een handje havermout toe en mix het hele geheel tot een dik mengsel in de blender of keukenmachine.
- Doe je homemade kwark in een kom, dek af met een stukje doorzichtig folie en laat ongeveer een avond in de koelkast staan.
Haal de volgende ochtend uit de koelkast als je yoghurt lekker dik is, garneer met je favoriete ingrediënten en geniet van je Easy Homemade Kwark!
Tips:
- Garneer je homemade kwark met wat kokossnippers, Chia zaadjes of wat cacaonibs. Enjoy!
- Geen tijd om dit recept in de koelkast te laten staan? Drink het dan als een dikke smoothie (met een dik rietje) of maak slim gebruik van je vriezer en zet je mengsel daar een tijdje in om het proces te versnellen…
- Liever een smoothie? Vervang de Soya yoghurt dan voor 150 ml amandelmelk, mix alles bij elkaar en geniet van een lekkere koude smoothie. Voeg eventueel ook nog een banaan toe.
- Probeer ook eens een andere smaakcombinatie! Onze favorieten? Mango en kokossnippers of kers en een beetje cacao als garnering.