How-to: Goed je handen wassen!

Flu season is nog niet voorbij en overal krijgen mensen voor de eerste, tweede of misschien zelfs derde keer dit nieuwe jaar de griep. Daarom is het belangrijk om ons zo goed mogelijk voor te bereiden en onze weerstand op te bouwen. Handen wassen bijvoorbeeld is en blijft een belangrijke factor. Maar doen we dit eigenlijk wel goed genoeg?

Handen wassen

Handen wassen zijn we net zo gewend als tanden poetsen; we doen het dagelijks en we doen het meerdere keren. Maar doordat we het zo gewend zijn, kan het zijn dat we het proces versnellen of minder goed uitvoeren.

 

Vorige week bekeek ik op YouTube de nieuwste video’s van mijn favoriete Talkshows. ‘Jimmy Kimmel and Guillermo Learn How to Wash Their Hands’ was één van de eersten die voorbij kwam en ik kon het niet laten om deze video meteen te bekijken. Net als korte Ted Talks gaat er niets boven een simpele life hack waardoor je leven net iets gemakkelijker of uitgebreider wordt.

Maar hoe was je nou eigenlijk goed je handen? En wat doen we vaak verkeerd? Wat bij mij vooral het geval is dat ik af en toe even snel mijn handen wil wassen, wat niet altijd de beste techniek is. Je moet ongeveer 15 seconden besteden aan het ‘zeep-proces’. Ook is het belangrijk dat je de duimen en tussen je vingers goed wast. En er is nog een belangrijke factor na het handen wassen, waar je waarschijnlijk zelf ook wel van bewust bent: de deur aanraken na het wassen ontdoet eigenlijk het hele wassen. Probeer dus een handdoek of eventueel de mouw van je vest te gebruiken en houd je schoongewassen handen nog net even iets lander schoon.

Bekijk de video hieronder en leer de juiste/beste manier om je handen te wassen. Good luck!

Besteed een paar extra seconden aan het wassen van je handen en wie weet, gaat de volgende virus jouw voorbij!

 

Nu we toch bezig zijn, kijk hieronder een Ted Talk over de juiste manier om een paper towel te gebruiken. It will change your life 😉

 

Plaats een reactie