Ontbijt Special #14: Big American Cookie

Altijd al een Big American Cookie gewild? Vandaag delen wij een gigantisch cookie, perfect voor ontbijt! Lekker met chocolate chips, rozijnen en havermout… Lees snel verder en maak zelf. Enjoy!

Big American Cookie

Guilty Pleasure! The Big American Cookie is extra groot en heeft ook nog eens chocola. Wat wil je nog meer?

 

Benodigdheden voor the Big American Cookie:

  • 250 gram gemalen havermout
  • Een snufje zeezout
  • 50 ml agave siroop
  • Een theelepel baking powder
  • 40 gram kleine stukjes pure chocola of chocolate chips
  • 100 gram kokosolie (gesmolten)
  • Twee theelepels vanille-extract
  • Twee handjes rozijnen
  • 60 gram extra havermout
  • 40 gram kokosmeel (of ander favoriet meel)
  • Twee eieren
  • Een theelepel geraspte gember
  • Een beetje Griekse yoghurt (ter garnering/naar wens)

 

Zo maak je het ontbijtkoekje:

  • Verwarm de oven vast voor op 180 graden en bekleed een ovenplaat vast met een groot stuk bakpapier
  • Doe in een kom alle drogen ingrediënten bij elkaar (havermout, zeezout, baking powder, kokosmeel). Bewaar de rozijnen voor het eind. Doe in een andere kom de overige ingrediënten samen (behalve de rozijnen en  Griekse yoghurt). Mix de ingrediënten met een garde in de twee komen en voeg ze vervolgens samen tot een groot, dik mengsel.
  • Voeg vervolgens de rozijnen en de Chocolate Chips toe aan je Big American Cookie.
  • Kneed het mengsel tot één groot koekje in plaats van meerdere kleine ontbijtkoekjes en plaats de koek in de oven.

Bak je American Cookie in ongeveer 20-25 minuten bruin. 

Eenmaal uit de oven en weer afgekoeld, kun je de koek verdelen in grote ontbijtbrokken! Eet als ontbijten serveer je Big American Cookie met een beetje Griekse Yoghurt om de brokken in te dippen of besmeer de koek met wat dikke yoghurt. Een perfecte combi voor een stevig ontbijtje. Enjoy!

 

Tip:

  • Bedek de koek de laatste tien minuten met een stukje foliepapier om aanbranden tegen te gaan.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.