Power Naps 101

Na een nachtje doorhalen is er maar één optie om de dag goed en energierijk door te komen: Power Naps! Vandaag vertellen we je alles over de juiste lengte en tijd van een goede Power Nap. Lees snel verder…

Power Naps

Tijdens een drukke dag/periode kan het zeer effectief zijn om even een Power Nap in te plannen. Zelfs als je daar misschien geen tijd voor hebt!

 

Lengte

Je Power Nap kan uit verschillende lengtes bestaan, maar meestal wordt er gekozen voor een Power Nap van ongeveer twintig of dertig minuten. Ook een nap van ongeveer vijftien minuten kan effectief zijn.

 

Perfecte tijd

“Prime Napping Time’ valt tussen één uur en drie uur ’s middags. Het is belangrijk om je uren en slaapritmes consequent te houden en dat je niet te lang door blijft slapen. Doe na de lunch een snel dutje en wordt hernieuwd wakker! Zet je timer van je telefoon zodat je niet te lang blijft slapen. Stel verder een leuk nummer in, zodat je vrolijk weer wakker wordt en met nieuwe energie je taken kunt verrichten.

 

Functie

Een goede Power Nap is perfect als je wat slaapt gemist hebt tijdens een drukke periode/dag/nacht of door een slapeloze nacht. Niet alleen geeft een Power Nap je nieuwe energie zodat je er weer helemaal tegen aan kunt, ook is een goede nap stress verlagend.  Toch zijn er ook nog wat andere voordelen van een goede nap! Lees snel verder hieronder.

 

Brain-boosting benefits

Power Naps zijn goed voor waakzaamheid, hernieuwde energie en zijn goed voor ‘motor learning skills’, zoals piano spelen.

Een Power Nap kun je ook slim inzetten. Een test waar je voor moet leren? Gebruik een iets langere Power Nap om de informatie goed te verwerken en beter te onthouden. Power Naps maken zo deel uit van een perfect leersysteem: tijdje leren , half uurtje/drie kwartier slapen, repeat!

Kom je ergens totaal niet uit? Een goede Power Nap helpt je in deze situatie en geeft je een nieuwe stroom van creativiteit. Een flinke nap van een uur/anderhalf uur: misschien net wat je nodig hebt om je probleem op te lossen.

 

Lees in dit artikel meer over de ‘Power of Naps’ en een paar goede ‘Napping Tips’.

Plaats een reactie