Ontbijt Special #21: Dadel Ontbijttaart

Klein maar fijn! Deze Dadel Ontbijttaart is erg lekker en tegelijkertijd ook erg vullend… Bak het kleine taartje als je er tijd voor hebt en geniet heel de week van dit zoete ontbijtje. Lees snel verder voor het recept en probeer het eens zelf. Enjoy!

Dadel Ontbijttaart

Eet een stukje van dit vullende ontbijtje als heerlijke breakfast pie en bewaar de rest van de Dadel Ontbijttaart in de vriezer of koelkast voor andere ochtenden!

 

Benodigdheden voor de Dadel Ontbijttaart

  • Vier dadels
  • Twee eetlepels amandel pasta
  • Het sap van een halve citroen
  • Een theelepel vanille-extract
  • Een flinke snuf versgemalen zeezout
  • Twee eetlepels kokosolie (gesmolten)
  • Een halve eetlepel cacaopoeder
  • Vijf handjes havermout
  • Drie eetlepel agave siroop
  • Garnering: Drie grote eetlepels Griekse yoghurt en één banaan

 

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet vast een klein bakvormpje klaar en bekleed de bodem met een stukje bakpapier. Leg naast de oven ook alvast een stukje foliepapier neer (groot genoeg om je taartje mee te bedekken).
  • Doe de volgende ingrediënten in de keukenmachine: vier dadels, twee eetlepels amandel pasta, het sap van een halve citroen, een theelepel vanille extract en een flinke snuf zeezout. Maal alles goed samen tot een dik mengsel. Zorg ervoor dat de dadels goed worden verwerkt.
  • Schep het mengsel over vanuit de keukenmachine in een kom. Voeg vervolgens twee (gesmolten) eetlepels kokosolie toe, een halve eetlepel cacaopoeder, vijf handjes havermout, drie eetlepels agave siroop en eventueel nog een extra snufje zeezout. Meng alles goed door elkaar tot de ingrediënten goed verdeeld zijn.
  • Giet/lepel het mengsel vervolgens over in het kleine bakvormpje en plaats het in de oven.

Bak het taartje voor 20 minuten, maar plaats na tien minuten een stukje foliepapier over je Ontbijttaartje om aanbranden te voorkomen.

Haal je Dadel Ontbijttaart na twintig minuten uit de oven, laat het goed afkoelen en garneer het vervolgens met een dik laagje yoghurt en dunne plakjes banaan. Enjoy!

Plaats een reactie