Het mooie van deze Ontbijt Special? Je kunt het zowel warm als koud eten! Vandaag delen we een recept voor Appel Chocola Havermout. Dit ontbijtje bestaat uit een breakfast bowl en wat heerlijke ingrediënten. Lees snel verder en probeer het eens zelf!
Appel Chocola Havermout kun je op je eigen favoriete manier eten en is super snel gemaakt. Enjoy!
Benodigdheden voor Appel Chocola Havermout
- Een handje havermout
- Een snufje kaneel
- Eén appel
- Een blokje pure chocola
- Drie eetlepels Griekse yoghurt
- Eventueel: een snufje zeezout
Zo maak je het
- Doe wat van je favoriete yoghurt in een kommetje. Als je niet van yoghurt houdt, kun je altijd nog gewoon melk gebruiken, zoals amandelmelk of sojamelk.
- Voeg een handje havermout toe en roer het goed door de yoghurt of melk heen.
- Pak vervolgens een rijpe appel. Schil het stuk fruit en snijd het vervolgens in kleine partjes. Snijd de partjes vervolgens nog een paar keer door het midden, zodat er kleine blokjes appel ontstaan.
- Doe de chocolade als laatste bij het ontbijtje en roer eerst een snufje kaneel en eventueel een snufje zeezout door je Appel Chocola Havermout ontbijtje.
- Nu kun je er voor kiezen om de chocola te raspen of in kleine blokjes te snijden. Als je het ontbijtje koud wilt eten kun je er voor kiezen om de chocolade te raspen. Als je het ontbijtje warm eet, is het makkelijker om het blokje in kleine stukjes te snijden.
- Als laatste stap (als je het warm wilt eten), doe je het havermout ontbijtje voor één minuutje in de magnetron. Zorg ervoor dat de chocolade lekker smelt en roer alles vervolgens nog een beetje door elkaar.
Maak en eet dit ontbijtje op je favoriete/eigen manier en geniet van een snel Appel Chocola Havermout ontbijtje. Enjoy!
Tip
- Variant: dit ontbijtje is ook heel lekker met een handje rozijnen of een handje gesneden amandelen!