Ontbijt Special #26: Cold Chocolate Smoothie

Soms ben ik bang om mijn eigen smoothies te proeven. Er zitten namelijk een paar recepten tussen die compleet anders gaan dan je verwacht… Maar gelukkig zijn er ook recepten die je verwachtingen overtreffen. Zo ook het recept voor deze Cold Chocolate Smoothie! Deze smoothie is echt verrukkelijk en nu al een persoonlijke favoriet. Lees snel verder en probeer dit recept eens zelf!

Cold Chocolate Smoothie

Deze smoothie is ice cold en heeft de rijke smaak van chocola! Heerlijk om je dag mee te beginnen en al snel een dagelijkse topper…

 

 

Benodigdheden voor de Cold Chocolate Smoothie

(smoothie voor één persoon)

  • Een handje ijsklontjes (deze zijn alleen nodig als je geen bevroren fruit gebruikt)
  • Twee eetlepels ahorn of agave siroop
  • Twee eetlepels cacao poeder
  • Eén banaan (bevroren of vers)
  • Eén kaneelstokje
  • Ongeveer 200/250 ml kokoswater
  • Eventueel: een theelepel maca poeder

 

Zo maak je het

  • Pak een maatbekertje en schenk ongeveer 200 tot 250 ml kokoswater in de beker. Giet het kokoswater daarna over in je blender.
  • Voeg vervolgens twee eetlepels cacao poeder en twee eetlepels ahorn of agave siroop toe.
  • Nu kun je ervoor kiezen om een handje ijsblokjes toe te voegen en een banaan (in stukken gesneden) of maak het jezelf makkelijk en gebruik een bevroren (in stukken gesneden) banaan!
  • Vervolgens kun je nog een superfood of specerij naar wens toevoegen. Ik gebruik voor deze smoothie graag een theelepel maca poeder!

Mix alle ingrediënten voor ongeveer 20 tot 30 seconden, totdat je smoothie perfect glad is en alle ingrediënten goed verwerkt zijn! 

  •  Schenk je Cold Chocolate Smoothie in een laag glas en garneer je smoothie met een kaneelstokje om deze smoothie helemaal af te maken. Enjoy!

 

Tip

  • Snijd een banaan in schijfjes en bewaar deze in de vriezer. Zo kun je gemakkelijk een banaan pakken voor in je smoothie! Je kunt ook gewoon een banaan invriezen, maar dan is het vrij lastig om het fruit in stukken te snijden.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.