Kayla Itsines BBG (Bikini Body Guide)

Altijd al Kayla Itsines Bikini Body Guide (Kayla Itsines BBG) willen proberen, maar geen moed om het alleen te doen? Aan de hand van deze review en veel YouTube voorbeelden slepen wij je er doorheen en ben je over een maand toch nog klaar voor de zomer. Good luck!

Kayla Itsines BBG

Kayla Itsines BBG is best zwaar als je niet zo vaak een intensieve workout doet. Gelukkig wordt het steeds makkelijker en is het een leuke effectieve workout!

 

Vooraf Kayla Itsines BBG

Hoe werkt het? De workouts zijn drie keer per week en zijn best pittig als je niet zo vaak sport. Verdeel de workouts bijvoorbeeld over maandag, woensdag en vrijdag en gebruik de andere dag als rustdag, om te stretchen (yoga!) of voor een fijne wandeling. Als je er echt voor gaat, kun je ook proberen dit 2×40 minuten te doen. Bijvoorbeeld op dinsdag 40 minuten yoga en op donderdag 40 minuten wandelen of fietsen (hoeft niet op een snel tempo).

Benodigdheden: Om deze Kayla Itsines BBG workouts goed uit te voeren heb je wel wat dingen nodig, maar je kunt ook improviseren natuurlijk als je geen gewichtjes bij de hand hebt.

 • Sportkleding
 • Twee gewichtjes
 • Step up plankje/kistje (iets om op te stappen dat niet al te hoog is)
 • Genoeg water!
 • Springtouw
 • Yoga- of sportmatje

 

 

Week 1

Week 1, Dag 1

De eerste workout van Kayla Itsines BBG Workout focust vooral op de benen. Ik kwam redelijk gemakkelijk door deze workout heen, maar ik sport ook meerdere dagen per week. Je hoopt na een tijdje wel dat er geen burpees meer komen 😉 Maar als mijn eerste workout na de griep ging het nog best goed en kon ik de workout redelijk gemakkelijk doorkomen.

Deze workout bestaat vooral uit: jumping squats, squats, walking lunges, weight step ups, jumps en burpees.

Klik hier om de workout op YouTube te bekijken en zelf te doen. Zorg dat je genoeg water bij je hebt, want dat kun je wel gebruiken bij je eerste workout van the guide 😉

 

Week 1, Dag 2

Vandaag zijn de Arms & Abs aan de beurt! Dit was nogal een pittige workout: die straight leg sit-ups vergen al snel veel van je… Maar we zijn er doorheen gekomen! Af en toe een 30 second break en een slokje water en we kunnen er weer tegenaan…

Deze workout bestaat vooral uit: push-ups, medicine ball squats, lay down push-ups, triceps dips, mountain climbers, abs bicycles en straight leg sit-ups.

Klik hier voor de workout.

 

Week 1, Dag 3

Dag 3 is een hele fijne workout! Voor mij is dit de perfecte mix van burpees, squats en noem maar op. Op dag 3 merk ik ook dat alles een stuk beter gaat: de burpees, de straight leg sit-ups en de push-ups (niet uit de knieën deze keer!) lukken allemaal! Vandaag had ik een frisse ananas smoothie bij de hand en een glas water waardoor ik genoeg energie had voor de hele workout. We hebben er zin in! Vooral benieuwd naar week 2.

Deze workout bestaat vooral uit: squat press, knee ups, ab bikes, walking lunges, burpees, straight leg sit-ups, weighted step-ups en push-ups.

Klik hier voor de workout.

 

 

Week 2

Week 2, Dag 1

Deze week twee nieuwe oefeningen erbij. We gaan eindelijk springtouwen! Dit doe ik zelf best vaak tijdens een box-workout, dus ik weet hier de beste trucjes voor 😉 Probeer eens van benen te wisselen en bijvoorbeeld een tijdje rustig op je linkerbeen te springen (rechts licht opgetild) en daarna van been te wisselen. Succes gegarandeerd! Verder waren er vandaag reverse lunge knee left/knee right. Persoonlijk vind ik deze erg leuk om te doen!

De burpees zijn goed te doen als je er een ritme inhoudt. Ik merk dat ik de workouts gemakkelijk bij kan houden, maar tegelijkertijd wel het idee heb dat ik goed bezig ben! Alles is nog goed te doen en is bovendien ook leuk om te doen (wat erg belangrijk is bij een workout). Al met al een goed begin van week 2…

Deze workout bestaat vooral uit: burpees, jump lunges, knee ups, sumo squats, skipping, walking lunges, reverse lunge knee left/knee right en jump squats.

Klik hier voor de workout.

 

Week 2, Dag 2

De workout van vandaag is voor mij de zwaarste tot nu toe! Ik ben namelijk snipverkouden en kwam nauwelijks door de workout heen… Het is op zich wel een hele fijne workout die voor vandaag gepland staat, met ook een paar nieuwe oefeningen! Maar helaas niet erg geweldig als je een flinke verkoudheid te pakken hebt 😉 Maar dat is bij iedere workout zo. Hopen dat ik de volgende workout weer goed kan ademhalen!

Deze workout bestaat vooral uit: dumbbell squat press, tricep dips, commandos, straight leg jackknives, mountain climbers push-ups, straight leg raises en bent leg sit-ups.

Klik hier voor de workout.

 

Week 2, Dag 3

De workout van vandaag ging iets beter, maar door mijn verkoudheid nog niet erg goed… Ik hield met  moeite de workout vol! Gelukkig is de verkoudheid bijna voorbij en kan ik er volgende week hopelijk weer flink tegenaan 🙂

Deze workout bestaat vooral uit: burpees, jump lunges, lay down push-ups, sumo squats, mountain climber push-ups, straight leg jackknives, skipping en commandos.

Klik hier voor de workout.

 

 

Week 3

Week 3, Dag 1

Mijn verkoudheid is bijna helemaal voorbij en ik voel me weer helemaal als nieuw! De workout ging super! Natuurlijk wel zwaar af en toe, maar weer goed vol te houden! Deze workout bestaat uit een fijne mix van squats, burpees en step-ups. Ik ben benieuwd hoe de rest van week 3 gaat…

Deze workout bestaat vooral uit: jump squats, walking lunges, knee-ups, squats, jumps, weighted step-ups, medicine ball squat press, step-ups en burpees.

Klik hier voor de workout.

 

Week 3, Dag 2

Interessante workout vandaag. Het ene moment dacht ik: Kayla is slowly trying to kill me’… Maar als je gewoon lekker doorgaat, krijg je toch weer nieuw energie en kom je goed de workout door! Yes, it’s true… Zelfs als je ‘mind’ zegt dat het tijd is om te stoppen, kun je echt nog wel lekker door. En dat hebben we ook gedaan, want dit is een zeer fijne motiverende workout + soundtrack. Probeer de Kayla Itsines BBG workouts maar eens uit! Dan merk je het vanzelf wel 😉

Deze workout bestaat vooral uit: push-ups, medicine ball squat press, lay down push-ups, tricep dips, push-ups, mountain climbers, ab bikes en straight leg sit-ups twist.

Klik hier voor de workout.

 

Week 3, Dag 3

Sweat with Kayla (bekijk ook eens de app!) is zeer correct! Als je geen zweetdruppeltjes op je voorhoofd ziet, doe je vast iets verkeerd 😉 Deze workouts zijn veeleisend, maar ook veelbelovend 😉 Heerlijk gevoel na zo’n high intensity workout. Ik kijk nu al uit naar week 4; ik voel me heerlijk actief.

Deze workout bestaat vooral uit: medicine ball squats, knee ups, ab bikes, walking lunges, burpees, straight leg sit-ups, weighted step-ups en push-ups.

Klik hier voor de workout.

 

 

Week 4

Week 4, Dag 1

Een goede workout is meteen een goed begin van je week! De workout van vandaag is een mix van veel burpees en cardio, maar op de één of andere manier gaat het goed samen. De burpees komen op het juiste moment en alle oefeningen zijn goed te doen. Even zweten, maar dan heb je ook wat! Deze workout lijkt wel iets intensiever dan die van vorige week, maar dat kan ook door de burpees komen. Ik ben zeer benieuwd naar dag 2!

Deze workout bestaat vooral uit: burpees, skipping, jump lunges, walking lunges, knee-ups, reverse lunges+knee lift, sumo squats en jump squats.

Klik hier voor de workout.

 

Week 4, Dag 2

We gaan er vandaag weer goed tegenaan! Een workout met fijne sit-ups afgewisseld met tricep dips en commandos… Volg de muziek, bekijk de workout en doe goed mee op de beat. Zo kom je er goed doorheen. Good luck!

Kleine tip: Vergeet niet om goed te blijven ademhalen tijdens de oefeningen! Dit maakt het een stuk makkelijker.

Deze workout bestaat vooral uit: dumbbell squat and press, bent leg sit-ups, tricep dips, mountain climbers+push-ups, commandos, straight leg raises, straight leg jackknifes en lay down push-ups.

Klik hier voor de workout.

 

Week 4, Dag 3

De laatste dag van deze eerste maand en we hebben er zin in! We gaan er lekker tegenaan dit laatste dagje en sluiten deze maand af met een fijne intense workout. Good luck & enjoy!

Deze workout bestaat vooral uit: burpees, jump lunges, lay down push-ups, sumo squats, mountain climbers+push-ups, straight leg jackknifes, skipping en commandos.

Klik hier voor de workout.

 

 

Resultaat? 

Ik heb de guide niet helemaal trouw achter elkaar gedaan, wegens verkoudheid/griep/drukte etc. Maar toch heb ik alle oefeningen meegedaan en de 30 minuten volgehouden. En het resultaat mag er zijn! Zelfs als je de guide na een tijdje weer oppakt, zit je er zo weer in en voel je je meteen weer super. Aanrader!

Na de Kayla guide voel ik me een stuk actiever, vooral omdat ik de workouts ’s ochtends inplan. Heerlijk afwisselend en perfect om je dag mee te beginnen! Ook krijg je al snel regelmaat in je week en kun je de workouts goed verdelen over dagen die jou uitkomen. Ik ga hier zeker nog een paar weken mee door! Heerlijke workouts…

Thank you Kayla 😉

 

 

Tips voor Kayla Itsines BBG

 • Zet een glas water klaar bij iedere workout en drink hier tijdens de 30 second break met kleine slokjes uit om de workout goed vol te houden.
 • Ontbijt lekker vroeg en goed en doe een tijdje later de Kayla workouts als een fijne ochtend workout en voel je heel de dag fit en actief!
 • Wissel tijdens het touwtjespringen eens af van been om het goed vol te houden.
 • Probeer tijdens moeilijke oefeningen een ritme vol te houden en vooral om door te gaan!
 • Doe de workouts eens voor een spiegel, zodat je zeker weet dat je de oefeningen goed uitvoert.
 • Vergeet niet goed te strekken! Voor en na de workout.
 • Probeer om ook lekker healthy te eten om het meeste uit je workout te halen.

 

Meer informatie over Kayla Itsines BBG? Klik dan hier om naar haar site te gaan.

Kayla op Instagram: voor meer inspiratie kun je Kayla Itsines ook op instagram volgen!

Plaats een reactie